Τιτλοι τέλους για το «Δεν είμαι ρομπότ» του Google CAPTCHA

Για να πούμε την αλήθεια, το να τικάρουμε τα σωστά πλαίσια ελέγχου στο Google CAPTCHA μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη διαδικασία για ορισμένους χρήστες. Τώρα όμως η Google, αφουγκραζόμενη την κατάσταση, τερμάτισε το μηχανισμό CAPTCHA, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από έναν μηχανισμό ανάλυσης συμπεριφοράς για να διευκολύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Το CAPTCHA ή αλλιώς «Completely Automated Public Turing Test to tell Computers and Humans Apart», αναπτύχθηκε από την Google για διαδικτυακούς τόπους, ώστε να διασφαλιστεί ότι άνθρωποι και όχι ρομπότ έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Η Google βελτίωσε το μηχανισμό CAPTCHA με την πάροδο των ετών. Παλιότερα οι χρήστες έπρεπε να εισάγουν ορισμένους αλλοιωμένους αριθμούς και γράμματα που εμφανίζονταν σε ένα πλαίσιο. Έπειτα ήρθε ο μηχανισμός που περιλάμβανε παζλ στα οποία έπρεπε να ταιριάζουν την εικόνα με αυτό που τους ζητούνταν.

Το τικάρισμα των πλαισίων ελέγχου του CAPTCHA αποτελούσε πρόκληση για όσους πάσχουν από σύνδρομα σχετιζόμενα με την όραση. Ως εκ τούτου, η Google εισήγαγε το reCAPTCHA v3, το οποίο εξετάζει μια βαθμολογία με βάση τη συμπεριφορική ανάλυση ενός χρήστη. Με τη χρήση αυτού του σκορ, η εταιρεία μπορεί να καθορίσει την αυθεντικότητα της σύνδεσης. Οι ιστότοποι μπορούν να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν την είσοδο σε ένα χρήστη με βάση αυτό το σκορ.

Οι ιστότοποι μπορούν επίσης να προσαρμόσουν αυτό το σκορ δημιουργώντας ένα φίλτρο που αναλύει τη σύνδεση από το αποτέλεσμα CAPTCHA και οποιαδήποτε προηγούμενη πληροφορία του χρήστη που έχει αποθηκευτεί από τον ιστότοπο. Η βαθμολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατάρτιση ενός μοντέλου μηχανικής εκμάθησης από τους ιστότοπους.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «Action» έχει επίσης εισαχθεί στο reCAPTCH v3 και στοχεύει στον περιορισμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι βαθμολογίες του CAPTCHA από διαφορετικούς ιστότοπους μπορούν να μελετηθούν για να αποκρυπτογραφήσουν ένα μοτίβο που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι.

Ο Wei Liu, Product Manage του reCAPTCHA στη Google, δήλωσε σε επίσημο blog post: «Αλλάζουμε ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι μπορούν να ξεχωρίσουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες από αυτές των bot, αναλύοντας ένα σκορ … και εξαλείφοντας την ανάγκη να διακόψουμε τους χρήστες για να τους υποβάλουμε σε κάποιο τεστ.»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.