Ηλεκτρονικό αεροσκάφος χωρίς κινητά μέρη

Ένα επαναστατικό ηλεκτρονικό αεροσκάφος δοκιμάστηκε για πρώτη φόρα από μηχανικούς του ΜΙΤ. Το αεροπλάνο έχει μήκος πέντε μέτρων δεν έχει έλικες ή άλλα κινούμενα μέρη και είναι αθόρυβο.

Η τεχνολογία είναι… εμπνευσμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς το αεροσκάφος του MIT τροφοδοτείται από μηχανή που εφαρμόζει μια σχετικά άγνωστη αρχή γνωστή ως πρόωση ιόντων ή ηλεκτροαεροδυναμική ώθηση. Με την πρόωση ιόντων, σωματίδια νανοκλίμακας κινούνται μεταξύ δύο συνόλων γειτονικών ηλεκτροδίων, δημιουργώντας μια δύναμη αντίδρασης. Ένα τέτοιο σύστημα «ιονικού ανέμου», μπορεί να παράξει αρκετή ώθηση για να πετάξει ένα μικρό αεροσκάφος σε σταθερή συνεχή πτήση.


To συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με μπαταρία, ζυγίζει περίπου 2 κιλά και κατά τη διάρκεια των δοκιμών του έκανε σταθερές πτήσεις καλύπτοντας αποστάσεις 60 μέτρων πετώντας περίπου 47 εκατοστά πάνω από το έδαφος.


Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Steven Barrett, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη συνεχόμενη πτήση ενός αεροπλάνου χωρίς κινητά μέρη στο σύστημά του, οπότε προκύπτουν δυνητικά νέες και ανεξερεύνητες δυνατότητες για τα αεροσκάφη τα οποία θα είναι αθόρυβα, μηχανικά απλούστερα και πιο φιλικά για το περιβάλλον».

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.