Πως να καθαρίσετε το τηλεχειριστήριο τηλεόρασης, DVD player, air condition κτλ. για να επαναφέρετε τη λειτουργικότητά του

Είναι πλέον αρκετά συχνό πρόβλημα αυτό "γιατί δεν μπορώ να αλλάξω κανάλια;" όσο και να πιέζετε το κουμπί του χειριστηρίου το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Τι φταίει;, ή μπαταρίες έχουν εξαντληθεί ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο τηλεχειριστήριο μας. Αφορά όλα τα τηλεχειριστήρια που λειτουργούν με υπέρυθρη ακτινοβολία (IR),αυτά που έχουν αν δείτε ένα led φωτάκι μπροστά το οποίο όμως δεν ανάβει όταν πατάμε κάποιο κουμπί στο χειριστήριο μας.

Πως θα δούμε αν έχουν εξαντληθεί η μπαταρίες μας

1. Φαντάζομαι σήμερα όλοι διαθέτετε ένα smartphone ή κάποιο κινητό με κάμερα ή κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή βάζουμε το κινητό μας κτλ. στην λειτουργία που θέλουμε να τραβήξουμε φωτογραφία είτε είναι η μπροστινή κάμερα που βγάζουμε selfie ή πίσω κύρια κάμερα δεν έχει σημασία.

2. Στη συνέχεια παίρνουμε το χειριστήριο που έχει πρόβλημα και το τοποθετούμε μπροστά στην κάμερα έτσι καθώς βλέπει το led του χειριστηρίου.


3. Πατάμε οποιοδήποτε κουμπί από το χειριστήριο και κοιτάμε ταυτόχρονα την οθόνη του κινητού μας. Αν το χειριστήριο λειτουργεί κανονικά θα δούμε στην οθόνη του κινητού μας ένα φωτάκι που έρχεται από το led του χειριστηρίου να αναβοσβήνει ανάλογα με τις φορές που το πατάμε. Αν δεν βλέπετε φως ή βλέπετε ένα φως αδύναμο τότε πρέπει να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σας.

Πιέζετε δυνατά τα κουμπιά του χειριστηρίου και αυτά δεν ανταποκρίνονται;

Τώρα αν δεν έχετε το παραπάνω πρόβλημα με τις μπαταρίες και βλέπετε το φωτάκι να ανάβει αλλά πρέπει να πατάτε δυνατά τα κουμπιά του χειριστηρίου για να αλλάξουν πχ. κανάλι στην τηλεόραση ή πατάτε και δεν γίνετε τίποτα τότε χρειάζεται καθάρισμα από μέσα. Δηλαδή θα πρέπει να ανοίξετε το χειριστήριο σας και να προμηθευτή τε ένα σπρέι επαφών ψεκάζετε την πλακέτα του χειριστηρίου και περιμένετε να στεγνώσει (ο χρόνος είναι γύρω στα 10-30 λεπτά εξαρτάτε από το σπρέι δείτε τις οδηγίες). Αυτό συμβαίνει γιατί το χειριστήριο "παίρνει" μέσα υγρασία. 

Το σπρέι επαφών είναι εξειδικευμένο σπρέι καθαρισμού για ηλεκτρονικά, αφαιρεί λάδια, ακαθαρσίες και υπολείμματα ροής, διεισδύει σε δυσπρόσιτα σημεία και στεγνώνει γρήγορα, προστατεύοντας από οξείδωση και αφαιρώντας την υγρασία, αποκαθιστώντας τις ηλεκτρονικές επαφές.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.