Κατηγορία μόνο με videos στο Instagram από τις 20 Ιουνίου;

Μόλις χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία από τη Wall Street Journal ότι η Facebook σκοπεύει να προσθέσει τη δυνατότητα ανάρτησης video διάρκειας έως και μιας ώρας στο Instagram, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους χρήστες για περισσότερο χρόνο στη δημοφιλή εφαρμογή, αλλά και για να προσελκύσει τους νεαρότερους χρήστες που έχουν στραφεί κυρίως στο YouTube.

Σε συνέχεια, λοιπόν, των χθεσινών αποκαλύψεων, έρχεται στη δημοσιότητα η φήμη ότι η Facebook θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στο Instagram όπου θα φιλοξενούνται αποκλειστικά τα videos τόσο των απλών χρηστών, όσο και δημοφιλών επαγγελματιών δημιουργών και εταιρειών (λογικά για διαφημιστικούς σκοπούς), όπως δηλαδή έπραξε το Snapchat με την κατηγορία Discover.

Ως φυσιολογική εξέλιξη θα πρέπει να περιμένουμε την σύσταση ενός προγράμματος ανταμοιβής για τους δημιουργούς περιεχομένου, κάτι που πιθανότατα δεν θα γίνει από την αρχή, αλλά θα καθοριστεί στην πορεία ανάλογα με την επιτυχία του project. Το πιο προφανές είναι ότι θα ακολουθήσουν το μοντέλο των Facebook και YouTube, με την ενσωμάτωση διαφημίσεων στα videos (ανάλογα τον αριθμό των views) και τη δυνατότητα προσθήκης links μέσα σε αυτά που θα οδηγούν π.χ. σε online καταστήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία για τα προαναφερθέντα, αν και είναι δεδομένη εδώ και χρόνια η επιθυμία της Facebook να κυριαρχήσει στον χώρο του video.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.