Διάφορα εύκολα πρακτικά κόλπα που μπορείτε να κάνετε στον Google Chrome

Κάντε την διαδικτυακή ζωή σας ποιο εύκολη με αυτές τις απλές συμβουλές.Πρακτικούς τρόπους που μπορεί να μην γνωρίζατε ότι ο Google Chrome μπορεί  να κάνει.







Αποθήκευση ιστοσελίδων σε μορφή PDF

Αποθηκεύστε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε PDF αρχείο καθώς ο Google Chrome περιέχει ένα ενσωματωμένο PDF writer.Πατώντας Ctrl+P για Windows ή Cmd+P στο Mac υπολογιστή σας και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας τη σελίδα σαν PDF.

Αν αργεί ο Chrome...

Αλλάξτε browser...Πλάκα κάνω απλά κάποιες φορές μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας θα παρατηρήσετε ότι "σέρνεται" απλά κλείστε και ξανανοίξτε τον φυλλομετρητή (browser) σας.Αντί όμως να κάνετε επανεκκίνηση του Chrome κλείνοντας και ανοίγοντάς τον ξανά μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε "chrome: // restart" στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter . Ο Chrome επανεκκινεί και ανοίγει ξανά όλες τις καρτέλες που είχατε ανοίξει.Αν και κάποιες φορές ευθύνεται κάποια επέκταση,εφαρμογή,ιστοσελίδα που έχετε για να το δείτε αυτό πηγαίνετε Εργαλεία ➜ Διαχείριση Εργασιών ή πατήστε Shift+Esc και εκεί βλέπετε πατώντας στην καρτέλα μνήμη ποια εφαρμογή,επέκταση ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την περισσότερη μνήμη.Επιλέξτε την και κάντε κλικ στο Τερματισμός διαδικασίας.

Ο Chrome σε ρόλο Media Player και Text viewer

Μπορείτε να σύρετε από τον υπολογιστή σας στον Chrome διάφορα αρχεία ήχου,βίντεο,εικόνες ακόμα και αρχεία κειμένου και PDF και να τα ανοίξετε έτσι απλά.

Περισσότεροι σελιδοδείκτες στη γραμμή εργαλείων

Τοποθετήστε ακόμα περισσότερους σελιδοδείκτες στην γραμμή εργαλείων του Chrome απλά κάνοντας δεξί κλικ στην ιστοσελίδα σας που έχετε αποθήκευση και αφαιρέστε το όνομα της ιστοσελίδας και αποθηκεύστε την με αυτό τον τρόπο θα εμφανίζετε μόνο το favicon της ιστοσελίδας στη γραμμή εργαλείων εξοικονομώντας σας περισσότερο χώρο.

Ξεκινήστε μια αναζήτηση επιλέγοντας μια πρόταση ή λέξη από την ιστοσελίδα που βρίσκεστε

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κείμενο ή μια λέξη μεμονωμένα σε μια ιστοσελίδα και να κάνετε μια αναζήτηση αυτό γίνετε με τρεις τρόπους επιλέξτε ποιο σας βολεύει:
  • Ο πρώτος είναι να επιλέξετε το κείμενο και να κάνετε δεξί κλικ ➜ Αναζήτηση
  • Ο δεύτερος να επιλέξουμε το κείμενο ή την λέξη και να την "σύρουμε" στην γραμμή καρτελών και να εμφανιστούν τα αποτελέσματα της αναζήτησης στην τρέχουσα καρτέλα.
  • Ο τρίτος τρόπος να επιλέξουμε το κείμενο ή την λέξη και να την "σύρουμε" στην γραμμή διευθύνσεων και πατώντας enter να κάνουμε την αναζήτηση μας.
Χρησιμοποιείστε τον Google Chrome για να αναζητήσετε τα διάφορα αρχεία του υπολογιστή σας

Εδώ ο Google Chrome λαμβάνει τον ρόλο του βασικού προγράμματος αναζήτησης στον υπολογιστή σας πληκτρολογήστε "C:/" στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.Θα σας εμφανίσει τους φακέλους και τα αρχεία σας στον σκληρό σας δίσκο. 

Ανοίξτε όλες τις ιστοσελίδες που θέλετε να ανοίξετε κατά την εκκίνηση σε ξεχωριστές καρτέλες.

Πηγαίνετε και πληκτρολογήστε "chrome: // settings" στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.
 Πάτε προς τα κάτω στην ενότητα On startup και επιλέξτε Continue where you left off και επιλέξτε άνοιγμα συγκεκριμένης σελίδας ή ένα σύνολο σελίδων.Και τώρα όταν ξεκινάτε τον Chrome θα ανοίγουν αυτόματα όλες οι ιστοσελίδες που ανοίξατε την τελευταία φορά σε ξεχωριστές καρτέλες.

Μεγέθυνση και σμίκρυνση των ιστοσελίδων

Αν θέλετε για κάποιο λόγω να κάνετε γρήγορα ζουμ σε μια ιστοσελίδα πατήστε Ctrl + +, σε Mac για μεγέθυνση ή Ctrl + -  ή Cmd + - σε Mac για σμίκρυνση.Κάθε φορά που πατάτε μία από αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, το Chrome μεγεθύνει ή εξάγει το 25%.Με το  κουμπί " Επαναφορά " σας επιστρέφει στην κανονική προβολή 100 τοις εκατό ή να πατήσετε Ctrl+0 ή Cmd+0 σε Mac για να επιστρέψετε στην κανονική προβολή.

Δείτε ακόμη: Βρείτε μυστικά,hacks,εντολές και διάφορες άλλες εκπλήξεις με την Google

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο παρακαλώ σχολιάστε

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.