Ανανέωση κάρτας ανεργίας ηλεκτρονικά

Δείτε ποια βήματα θα ακολουθήσετε για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας ηλεκτρονικά.Οι υποχρεώσεις του κατόχου της κάρτας ανεργίας είναι η ανανέωση της κάρτας κάθε 3 μήνες και την ανανεώνετε 5 εργάσιμες πριν ή πέντε εργάσιμες μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος,αν για κάποιο λόγο δεν ανανεώσετε την κάρτα σε αυτό το διάστημα διαγράφετε η κάρτα αυτόματα από το σύστημα του οργανισμού αν γίνει αυτό θα πρέπει να πάτε στον ΟΑΕΔ και να εκδώσετε καινούργια κάρτας ανεργίας.Θα πρέπει να την έχετε σε ισχύει όσο είσαστε άνεργοι για να κάνετε χρήση των δικαιωμάτων που έχετε από αυτό δηλαδή συμμετοχή σε προγράμματα εργασίας, μόρια σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κλπ).

Που μπορώ να κάνω ανανέωση της κάρτας ανεργίας;


  • Mέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ έχοντας λογαριασμό για να συνδεθείτε.Αν δεν έχετε θα πρέπει να πάτε στον ΟΑΕΔ με την ταυτότητα σας και την κάρτα ανεργίας σας για να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να σας δώσουν το όνομα χρήστη και των κωδικό για να συνδεθείτε στην σελίδα του ΟΑΕΔ. Μπορείτε ακόμα και με τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
  • Στα ΚΕΚ(Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) πρέπει να πάτε εσείς αυτοπροσώπως και να σας την ανανεώσουν εκεί έχοντας μαζί σας την κάρτα ανεργίας ,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ,ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

 Αφού συνδεθείτε στην σελίδα του ΟΑΕΔ ή αποκτήσετε τους κωδικούς σύνδεσης δείτε εδώ σε .pdf μορφή την διαδικασία ανανέωσης. 

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.