Το καινούργιο Raspberry Pi 3 Model B +

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά μοντέλα Raspberry Pi, που συνεχώς εξελίσσονται: τα νέα είναι ακόμα καλύτερα.Για παράδειγμα, το ολοκαίνουργιο Raspberry Pi 3 Model B + μπορεί να έχει ένα συγκεχυμένο όνομα, αλλά είναι σαφώς αναβαθμισμένο σε σχέση με το Raspberry Pi 3 Model Β του 2016.

Το νέο mini PC έχει έναν ελαφρώς ταχύτερο επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα 1,4 GHz, Bluetooth 4,2 (αναβάθμιση από 4,1) και Wi-Fi διπλής ζώνης. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την αναβάθμιση του Wi-Fi, διότι δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιήσουμε ένα δίκτυο δοκιμών 2,4 GHz για να συνεργαστούμε με το Raspberry Pi και πολλές άλλες συσκευές IoT.


Μιλώντας για το Internet of Things, το Wi-Fi του Pi έχει “πιστοποιητικό συμβατικής συμμόρφωσης”, που σημαίνει ότι αν οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν αυτό το υλικό Pi στο τελικό τους προϊόν, δεν θα έχουν τόσο μεγάλη δυσκολία να πάρουν το Wi-Fi πιστοποιημένο από ρυθμιστικές αρχές. Επίσης, η ύπαρξη διπλής ζώνης Wi-Fi σε ένα Raspberry Pi θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημάδι ότι η κυριαρχία των 2,4 GHz για τρομοκρατία πάνω στο IoT πλησιάζει στο τέλος της.

Συνολικά, το νέο Pi είναι αρκετά παρόμοιο με το προηγούμενο, ειδικά όταν πρόκειται για βύσματα και διαμορφωτικό παράγοντα – πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλεύει καλά με τις υπάρχουσες θήκες και τα αξεσουάρ του Pi. Επίσης, η τιμή είναι ακόμα η ίδια: στα $ 35, όπως πάντα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.