Kατεβάστε όλα τα δεδομένα από τον Facebook λογαριασμό σας και δείτε τι γνωρίζει για εσάς!


Όπως και η Google και το Facebook συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών από τις διάφορες συσκευές που επισκέπτονται τις σελίδες τους και έτσι πολλοί χρήστες του θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους και να μετακομίσουν σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες ή να περιορίσουν την πρόσβαση στις περισσότερες και να μείνουν ή για διάφορους δικούς τους λόγους. Υπάρχει και ένα κίνημα στο οποίο συμμετάσχουν ο Elon Musk και ο συνιδρυτής του WhatsApp Brian Acton που ονομάζετε #deletefacebook που μπορείτε να συμμετάσχετε. 

Τα δεδομένα που τόσα χρόνια το facebook έχει αποθηκεύσει μπορείτε να διαγράψετε. Αλλά πριν προχωρήσετε με πλήρη διαγραφή του λογαριασμού σας και θέλετε να κατεβάσετε τα πάντα ή επιλεκτικά από αυτό τα δεδομένα σας ακόμα και χρονικά για παράδειγμα τα δεδομένα μόνο αυτού του έτους ή της μιας εβδομάδας κτλ. δείτε πως θα το κάνετε. 

Αν θέλετε απλά να δοκιμάσετε την υπηρεσία αυτή επιλέξτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας τα δεδομένα μιας μέρας θα πάρει λιγότερο χρόνο από όλα τα δεδομένα ειδικά αν τον έχετε χρόνια τον λογαριασμό σας θα πάρει ώρες αλλά μην ανησυχείτε θα λάβετε ένα email όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα μπορείτε μετά να μπείτε και να κατεβάσετε το αρχείο άμεσα και αν θέλετε το διαγράφετε από εκεί.

Κατεβάστε τα όλα ή συγκεκριμένα δεδομένα από το Facebook


1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook.


2. Κάντε κλικ πάνω δεξιά στην εικόνα του προφίλ σας και μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.


3. Στη συνέχεια επιλέξτε Ρυθμίσεις.


4. Μετά επιλέξτε Απόρρητο και στη συνέχεια επιλέξτε Οι πληροφορίες σας στο Facebook


5. Πηγαίντε στο σημείο Λήψη πληροφοριών προφίλ και κάνετε κλικ στο Προβολή


6. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την μορφή που θέλετε να κατεβάσετε τις πληροφορίες σας ακόμη και την ποιότητα των πολυμέσων σας όπως φωτογραφίες και βίντεο. Στην επιλογή που αναφέρει το χρονικό διάστημα από πότε θέλετε να κατεβάσετε τα διάφορα δεδομένα σας μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τη μέρα την εβδομάδα κτλ.


7. Ποιο κάτω θα δείτε Επιλέξτε πληροφορίες για λήψη εδώ μπορείτε να επιλέξετε τις πληροφορίες που θέλετε να κατεβάσετε.


8. Και αφού επιλέξετε τις πληροφορίες που θέλετε κάνετε κλικ στο Αίτημα λήψης


9. Πηγαίνετε τέρμα πάνω και βλέπετε ότι Δημιουργείται αντίγραφο των πληροφοριών σας θα πάρει κάποιο χρόνο ανάλογα τη επιλέξατε και το χρονικό διάστημα. 


10. Μόλις ολοκληρωθεί πηγαίνετε Διαθέσιμα αρχεία και βλέπετε το αρχείο που δημιουργήθηκε κάνοντας Λήψη θα το αποθηκεύσετε όπου θέλετε στον υπολογιστή σας θα σας ζητήσει ξανά τον κωδικό σας για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια θα κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή .zip.

Θα εκπλαγείτε πραγματικά με το τη δεδομένα αποθηκεύει το Facebook όλα αυτά τα χρόνια για εσάς πραγματικά τα πάντα που κάνετε στην υπηρεσία από αναζητήσεις, κλικ σε συνδέσμους, απόκρυψη λογαριασμών, εμφάνιση διαφημίσεων, τα μηνύματα σας, τα Like που έχετε κάνει ποιος λογαριασμούς μπλοκάρατε οι κλήσεις που έχετε κάνει η διάρκεια τους και πολλά άλλα με λεπτομέρειες μέρα, ώρα κτλ. Κάποιοι θα λέγανε ότι είναι ηλεκτρονικό φακέλωμα και το κάνεις μόνος σου. Υπάρχει βέβαια και η καλή πλευρά όπου κάποιες φορές βοηθά σε περιπτώσεις την αστυνομία να βρει πληροφορίες που θα βοηθούσαν κάποια ηλεκτρονική απάτη ή και εγκληματική κατάσταση. Όπως γίνετε και με παρόμοιο τρόπο και στη Google τη έψαχνε ο τάδε εγκληματίας με ποιος μιλούσε κτλ.

❗Το αρχείο με τα δεδομένα που κατεβάσατε περιέχει εξαιρετικά ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Επομένως δεν συνιστάτε να το κρατήσουμε στον υπολογιστή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εννοείτε ότι δεν το κοινοποιούμε σε τρίτους ακόμη και σας το ζητήσουν.

📌Διαγραφή στοιχείων με ειδικό εργαλείο από το Facebook

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.