Πράσινο λάστιχο που εισπνέει διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέει οξυγόνο!

Την ώρα που οι περισσότερες «πράσινες» λύσεις της αυτοκίνησης στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αυτό το λάστιχο ακολουθεί μια διαφορετική οδό.Το Oxygene Living Tire Concept της Goodyear είναι κυριολεκτικά πράσινο, χωρίς εισαγωγικά εδώ, καθώς αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και χαρίζει οξυγόνο, σαν κάθε άλλο φυτό δηλαδή!

Γιατί είναι αυτό ακριβώς. Χάρη στα βρύα που ζουν στο εσωτερικό των τοιχωμάτων του, εισπνέει διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέει οξυγόνο μέσω μιας φυσιολογικής λειτουργίας που είναι γνωστή ως… φωτοσύνθεση.


Τα πράσινα συστατικά του ζουν από την υγρασία που απορροφούν από τον δρόμο, προσφέροντας επιπρόσθετα και καλύτερη πρόσφυση. Όσο για την κατασκευή του ελαστικού, γίνεται με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών, ανακυκλώνοντας έτσι παλιά λάστιχα. Το concept είναι πανάλαφρο και ανθεκτικό, κάνει όμως και κάτι ακόμα.

Μέσω της φωτοσύνθεσης, παίρνει τη μικροενέργεια που παράγεται και τη χρησιμοποιεί όχι μόνο για να τροφοδοτεί με ρεύμα του αισθητήρες του, αλλά και αυτά τα φωτάκια στα πλαϊνά του, ενημερώνοντας έτσι τους πεζούς για τις μανούβρες του οδηγού μέσω αλλαγής φωτός!



Η Goodyear εκτιμά πως αν κάθε αυτοκίνητο στο Παρίσι φορούσε αυτά τα λάστιχα, τότε θα αφαιρούνταν άνετα 4.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα κάθε χρόνο. Σαν να βγάζεις δηλαδή 4.500 αυτοκίνητα από τον δρόμο.



Κάποιοι δεν σταματούν να κάνουν όνειρα για καθαρότερο περιβάλλον…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.