Μια ελληνική διανομή για παλιούς υπολογιστές Ubuntel 4.10

Το Ubuntel είναι η ελληνική διανομή βασισμένη στο Xubuntu 16.04.3 με Xfce γραφικό περιβάλλον για desktop υπολογιστές και περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις ενημερώσεις που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι 27 Δεκεμβρίου 2017. Είναι φτιαγμένη από τον Έλληνα Δημήτρη Βαγιακάκο και ξεκίνησε επίσημα τον Οκτώβρη του 2011 βασιζόμενο σε Ubuntu 11.10!

Σκοπός της διανομής είναι να προσφέρει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας χρήστης, από τον αρχάριο μέχρι και τον παραγωγό μουσικής/video editor ή τον hardcore χρήστη, σε μόλις ένα usb φλασάκι! Ναι, αν δεν γνωρίζεται πως να βάλετε μια διανομή σε ένα φλασάκι, δείτε εδώ πως το κάνουμε και με ποια εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας το Xfce, που όπως γνωρίζουμε είναι ένα ελαφρύ γραφικό περιβάλλον, έχει ως αποτέλεσμα να αποτελεί μια καλή λύση για να «ζωντανέψετε» τα παλιά σας PC.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του Ubuntel 4.10:



Tα προ-εγκατεστημένα προγράμματα και εργαλεία που περιέχει η 4η έκδοση του Ubuntel είναι:
  • Εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο, ήχου, εικόνας (& Screen Recorder) 
  • Wine & PlayOnLinux για να απολαύσετε εφαρμογές των Windows ,αλλά & Games
  • VirtualBox
  • LibreOffice μαζί με τo Heron Calc, ένα .xls αρχείο ,το οποίο περιέχει χρήσιμα εργαλεία μαθηματικών καθημερινότητας, που θα σας λύσουν τα χέρια (μέσο όρο, πολλαπλάσια, υπολογισμό Πάσχα κ.α)
  • Browsers με VPN (Opera) & Ad-Blocker (μόνο σε διαφημίσεις για ενήλικες) με προστασία παρακολούθησης, ώστε να μείνετε "Ανώνυμοι" ,αλλά και τον Tor Browser
  • Εκμάθηση προγραμματισμού σε οπτικό περιβάλλον με τη βοήθεια του Scratch
  • εργαλεία όπως Gparted, για να πάρετε backup τα αρχεία σας και να φτιάξετε partitions στον δίσκο.
  • Ραδιοερασιτεχνικές εφαρμογές
Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε τον δημιουργό της διανομής να τρέχει σε εικονικό περιβάλλον το Ubuntel με μόλις 512 MB μνήμης RAM:



Αν μη τι άλλο, είναι μια πολύ καλή προσπάθεια από τον Δημήτρη και του ευχόμαστε να συνεχίσει να αναβαθμίζει αυτή την πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα  διανομή.

Έκδοση: 4.10
Μέγεθος: 2.41 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.