Ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας με αυτές τις πέντε συμβουλές

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας, αλλά παρ' όλα αυτά πολλοί δε γνωρίζουν πώς ακριβώς να το πετύχουν. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε τις λύσεις που προτείνονται παρακάτω:


΄

1. Επιλέξτε HEIF format για τις φωτογραφίες


Εάν έχετε ένα iPhone 7 ή έχετε εγκαταστήσει το iOS 11, η Apple διαθέτει μια νέα μορφή συμπίεσης που αποθηκεύει φωτογραφίες σε HEIF (High Image Format) αντί για JPEG και βίντεο σε HEVC (High Performance Video Coding) αντί του Η.264 (.mov). Η Apple λέει ότι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο φορές περισσότερες φωτογραφίες σε HEIF σε σύγκριση με το format JPEG. Σε ορισμένες δοκιμές, οι φωτογραφίες HEIF ήταν 80% μικρότερες σε μέγεθος αρχείου. Τα formats αυτά ενεργοποιούνται από προεπιλογή στο iOS 11, αλλιώς επιλέξτε  Settings > Camera > Formats > και "High Efficiency"  αντί για "Most Compatible".

2. Διαγράψτε φωτογραφίες και βίντεο στα Μηνύματα


Στέλνετε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο στα Μηνύματα; Καταναλώνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, πιθανότατα ως duplicates που έχετε ήδη αποθηκεύσει στην “Photos” app. Θα χρειαστεί να μεταβείτε χειροκίνητα σε κάθε συζήτηση και στη συνέχεια, να πατήσετε παρατεταμένα τη φωτογραφία ή το βίντεο. Πατήστε “Περισσότερα …” στο παράθυρο του πλαισίου μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε κάθε φωτογραφία (ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε πολύ για να πάτε σε όλα τα παλαιότερα) κι έπειτα πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στο κάτω αριστερό μέρος. Κάντε κλικ στο κουμπί “Delete Message” για να επιβεβαιώσετε.

Εάν έχετε iOS 11, υπάρχει μια ευκολότερη μέθοδος για να καθαρίσετε αυτά τα συνημμένα. Απλώς μεταβείτε στις Settings > General > iPhone Storage και μετακινηθείτε προς τα κάτω, στο "Review Large Attachments" και επιλέξτε το, ενώ τέλος αν έχετε ένα iPhone X και έχετε στείλει πολλά Animoji, μπορείτε επίσης να διαγράψετε αυτά που δε χρειάζεστε.

3. Ορίστε μηνύματα για αυτόματη διαγραφή


Το καλύτερο πράγμα στο Snapchat είναι ότι κάθε μήνυμα που στέλνετε θα διαγραφεί αυτόματα μετά το άνοιγμά του, χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο αποθήκευσης. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μηνύματα, εκτός αν επιλέξετε να διαγράφονται. Αν και δε θα διαγραφούν αμέσως, μπορείτε να ρυθμίσετε χρόνο λήξης για τα μηνύματα, ώστε να σβήνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες ή κάθε χρόνο. Απλώς μεταβείτε στις Settings > Messages και κάτω από το  "Message History", πατήστε "Keep Messages" και ορίστε το χρόνο που θέλετε.

4. Αφαιρέστε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές


Στο iOS 11, υπάρχει μια άλλη εύχρηστη λειτουργία εξοικονόμησης χώρου που ονομάζεται "Offload Unused Apps". Μεταβείτε στις Settings > General > iPhone Storage και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Enable" κάτω από τη λειτουργία. Το iPhone σας θα διαγράψει αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος. Επομένως, παιχνίδια που δεν παίζετε συχνά ή εφαρμογές που σχεδόν ποτέ δε χρησιμοποιείτε θα αφαιρεθούν. Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις εφαρμογές θα παραμείνουν άθικτα και αν επιλέξετε να μεταφορτώσετε ξανά αυτές τις εφαρμογές που έχουν διαγραφεί αυτόματα, θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση τους σαν να μην είχαν αφαιρεθεί ποτέ.

5. Διαγράψτε δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης εφαρμογών


Ορισμένες εφαρμογές όπως το Twitter, αποθηκεύουν πολλά δεδομένα για να φορτώσουν πιο γρήγορα. Αλλά όλη αυτή η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του χώρου αποθήκευσης. Στην ενότητα "Media storage", αφαιρέστε αυτά τα αρχεία και θα ανακτήσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Για το Twitter, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας. Πατήστε  "Settings and privacy" και στη συνέχεια "Data usage". Μετά πατήστε "Media storage" και "Clear media storage." Κάντε το ίδιο και για τη ρύθμιση "Web storage", εάν αποθηκεύει πολλά αρχεία. Μπορείτε να κερδίσετε έως και ένα 1GB χώρου αποθήκευσης με αυτό το τρικ. Ελέγξτε τις εφαρμογές σας για να δείτε αν υπάρχουν παρόμοιες ρυθμίσεις και καθαρίστε το κινητό σας!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.