Η ευκολία να επισκευαστή σύμφωνα με το iFixit 6/10

To iPhone 8 έχει έρθει ήδη στα χέρια των πρώτων χρηστών και θα θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα καθιερωμένα βασανιστήρια, διάφορα τεστ και φυσικά το teardown του iFixit. Τα παιδιά από το iFixit πήραν το κινητό της Apple, το άνοιξαν, μας δείχνουν πως είναι από μέσα και δίνουν πληροφορίες για το πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί.

Το iPhone 8 λοιπόν παίρνει βαθμολογία 6 στα 10 για το πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί (με το 10 να είναι το καλύτερο). Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα το σκορ μπορεί να θεωρηθεί αρκετά καλό, αλλά είναι ένας βαθμός λιγότερος από αυτόν που πήρε το iPhone 7 Plus πέρσι.


Το κινητό δίνει απευθείας πρόσβαση σε δυο κομμάτια που είναι πιθανό να χαλάσουν, το ένα είναι η οθόνη και το άλλο είναι η μπαταρία. Φυσικά απαιτούνται τα σωστά εργαλεία και η γνώση για να γίνει η επισκευή, αλλά θεωρείται αρκετά εύκολη. Ωστόσο, η προσθήκη αντοχής σε νερό και σκόνη δυσκολεύει την επισκευή του κινητού συνολικά. To battery connector έχει standard στοιχεία σύνδεσης, αλλά για πολλές επισκευές χρειάζονται έως και 4 διαφορετικά εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης του iPhone 8, η Apple ισχυρίστηκε ότι έχει το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει τοποθετήσει ποτέ σε ένα smartphone, αλλά αν αυτό θα αποδειχθεί αλήθεια στον πραγματικό κόσμο παραμένει να το δούμε. Ωστόσο, η αντικατάσταση του πίσω γυαλιού είναι πολύ δύσκολη.

Το iPhone 8 διαθέτει μπαταρία 1821 mAh, μικρότερη από την 1960 mAh του προκατόχου του. Ο αισθητήρας κάμερας είναι μεγαλύτερος από το iPhone 7, αλλά από τη στιγμή που έχει την ίδια ανάλυση, σημαίνει ότι τα μεμονωμένα pixels του είναι μεγαλύτερα. Αυτό ίσως βοήθησε να σκαρφαλώσει κατευθείαν στο νούμερο 2 στην κατάταξη του DxOMark για τις κάμερες σε smartphone. Το iPhone 8 διαθέτει 2GB μνήμης RAM, Qualcomm MDM9655 modem και NXP NFC module.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.