Στην Βρετανία δίνουν δωρεάν φωτοβολταϊκά σε 800.000 φτωχά νοικοκυριά!

alternative, alternative energy, clean-energyΜία πρωτοβουλία που συνδυάζει την “πράσινη” ηλεκτρική ενέργεια και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας ανακοίνωσε η βρετανική Solarplicity, η οποία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρισμού αποκλειστικά από ΑΠΕ.
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η εταιρεία θα εγκαταστήσει δωρεάν σε 800.000 νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος δωρεάν φωτοβολταϊκά πάνελ, για την παραγωγή ενέργειας. Με δεδομένο πως ο ηλεκτρισμός από ΑΠΕ επιδοτείται στη Βρετανία, όπως και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ένα μέρος της αμοιβής θα χρησιμοποιείται από τη Solarplicity για να προσφέρει σε αυτά τα νοικοκυριά τα τιμολόγια σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις ρεύματος.

Το πρότζεκτ αναμένεται να κοστίσει 1 δισ. λίρες και απευθύνεται σε φτωχούς πολίτες, που ζουν σε κατοικίες που τους έχουν παραχωρήσει οι τοπικές αρχές ή ΜΚΟ, έναντι μειωμένου ενοικίου. Χάρις στα φωτοβολταϊκά εκτιμάται πως θα εξοικονομούν έως και 240 λίρες (270 ευρώ) από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Στην πρωτοβουλία της εταιρείας θα συμμετάσχουν 40 δήμοι και ΜΚΟ που εφαρμόζουν προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Στα νοικοκυριά θα δοθούν επίσης λαμπτήρες LED και “έξυπνοι” μετρητές ρεύματος, ώστε να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

Στο πρώτο “κύμα” εγκαταστάσεων, θα αποκτήσουν φωτοβολταϊκά 100.000 νοικοκυριά, μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Πηγή

Δείτε ακόμα: Κάντε τον Firefox πιο γρήγορο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.