Ο Elon Musk ζητά από τον ΟΗΕ την απαγόρευση στα ρομποτικά όπλα

Ο Elon Musk μαζί με 116 ερευνητές από 26 χώρες, συνέγραψαν επιστολή, στην οποία ζητούν από τον ΟΗΕ την απαγόρευση των ρομποτικών όπλων.Ο Musk και οι υπόλοιποι ερευνητές στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης ζητάνε την απαγόρευση των ρομποτικών αυτόνομων όπλων, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να επιφέρουν την τρίτη επανάσταση στις πολεμικές επιχειρήσεις.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Παρόλο που ο Musk είναι CEO μεταξύ άλλων της Tesla Motors, η οποία κάνει ιδιαίτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ο ίδιος ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει επιστήσει την προσοχή στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η επιστολή των ερευνητών έχει ως αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ να ξεκινήσει επίσημα τις συζητήσεις για χρήση τέτοιου είδους όπλων όπως drones ή μη επανδρομένων τανκ και όπλων.

Ανάμεσα σε άλλα, η επιστολή αναφέρει: “Μόλις αναπτυχθούν, τα θανατηφόρα αυτόνομα όπλα θα επιτρέψουν τις ένοπλες συγκρούσεις σε μια κλίμακα μεγαλύτερη από ποτέ και σε χρονοδιαγράμματα που οι άνθρωποι δεν θα μπορούν καν να συλλάβουν” και προσθέτει:”Τα όπλα αυτά μπορεί να γίνουν όπλα τρομοκρατίας, όπλα που οι τύραννοι και οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ενάντια σε αθώους πληθυσμούς και όπλα που μπορεί να ‘χακαριστούν’ για να συμπεριφέρονται με ανεπιθύμητους τρόπους”.

“Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αντιδράσουμε. Όταν το κουτί της Πανδώρας ανοίξει, θα είναι πολύ δύσκολο να ξανακλείσει” αναφέρουν οι ερευνητές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.