Η πρώτη πυροσβεστική αντλία παγκοσμίως εφευρέθηκε από τον Ήρωνα

Πρωτοτύπησε και πάλι ο αρχαίος Έλληνας Ήρων ο Αλεξανδρευς με την πρώτη εμβολοφόρα καταθλιπτική πυροσβεστική αντλία σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει διασωθεί η ημερομηνία την οποία και ανακάλυψε. Αν και την είχε δημιουργήσει ο Κτησίβιος την χειροκίνητη αντλία που μετά την πήρε και την τελειοποίησε ο Ήρωνας. Η συγκεκριμένη πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος την χρησιμοποιούσαν για κατάσβεση φωτιάς μικρής ή μεγάλης έκτασης.







Η λειτουργία


Αποτελούνταν από δύο έμβολα που παλινδρομούσανν αντίθετα με τη βοήθεια ενός αρθρωτού κοινού χειρομοχλού εντός δύο κατακόρυφων κυλινδρικών δοχείων βυθισμένων στην (πιθανότατα τροχοφόρα) υδατοδεξαμενή. Οι ανεπίστροφες βαλβίδες εισαγωγής ύδατος βρίσκονταν στον υπερυψωμένο πυθμένα των δοχείων και ανεπίστροφες βαλβίδες εξαγωγής ύδατος βρίσκονταν στη βάση των σωλήνων εξαγωγής ύδατος. Οι σωλήνες συνέκλιναν σε έναν κοινό κατακόρυφο αγωγό. Ο αγωγός στο άκρο του έφερε μια ευφυή (οριζόντια και κατακόρυφα) περιστρεφόμενη διάταξη σωληνίσκου με ακροφύσιο που επέτρεπε την ακριβή προσβολή του στόχου.



Σήμερα τα πυροσβεστικά μέσα έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των αιώνων χρησιμοποιούνται μέχρι και Drones που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα παροχής γεωγραφικών πληροφοριών, επικοινωνίας που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τις πυρκαγιές δίνοντας μάλιστα τους χάρτες σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Ακόμα παρακάτω στο βίντεο βλέπετε το νέο έξυπνο πυροσβεστικό όχημα με το όνομα Τυφώνας σε δράση.



Δείτε ακόμα: Ο νερόμυλος (υδραλέτης)

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.