Σε 20 χρόνια μπορεί να έχουμε ενσωματωμένα τσιπς στο σώμα μας

Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες θα μπορούσαμε να δούμε υψηλής τεχνολογίας τσιπ ενσωματωμένα στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρίας Valencell.
"Θα έλεγα ότι σε 20 περίπου χρόνια από τώρα, δεν θα με εξέπληττε, εάν οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να εγκαταστήσουν τσιπ στο σώμα τους", δήλωσε στο CNBC ο Steven LeBoeuf της Valencell, λαμβάνοντας υπόψιν ορισμένες καινοτομίες από εταιρείες όπως η Medtronic ή άλλων παικτών του κλάδου.
Πρόσθεσε, παρολ'αυτά ότι υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανύσει η ανθρωπότητα για να φτάσει στο σημείο αυτό. Θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές δοκιμές ακρίβειας ώστε να διασφαλιστεί ότι η φυσική άμυνα του σώματός μας θα μπορέσει να αποδεχτεί τον ξένο οργανισμό (τσιπ) όταν θα βρίσκεται μέσα στο σώμα.
Η βασική τεχνολογία της εταιρείας του LeBoeuf εστιάζει στη λήψη οπτικών σημάτων, αφαίρεση του θορύβου και παροχή καλής πληροφόρησης για τη ροή του αίματος. Η κορυφαία βιομετρική τεχνολογία της Valencell που μπορεί να φορεθεί επιτρέπει την παρακολούθηση των παλμών της καρδιάς μέσω συσκευών όπως ακουστικά ή ακόμη και κινητά τηλέφωνα. Το αυτί είναι πιο ακριβές από τον καρπό για την παρακολούθηση της καρδιάς, ειδικότερα στο γυμναστήριο και σε δραστηριότητες υψηλής έντασης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.