Καθαρίστε την σκόνη από τον υπολογιστή σας και το Laptop σας! [Βίντεο]

computer, cpu, dataΗ υπολογιστές και τα Laptop που έχουμε έρχονται αντιμέτωπα με έναν εχθρό ο οποίος έρχεται από το γύρω περιβάλλον την σκόνη.Ο υπολογιστής που έχουμε είναι πηγή στατικού ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να είναι ο καλύτερος μαγνήτης για την σκόνη αυτό σημαίνει ότι μπαίνει μέσα στο εσωτερικό στα εξαρτήματα του υπολογιστή και κάθετε εκεί με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον επεξεργαστή την κάρτα γραφικών και το chipset της μητρικής που είναι τα πιο ευαίσθητα και πιο ευάλωτα συστήματα του υπολογιστή μας και σε συνδυασμό με τον καύσωνα το καλοκαίρι οδηγούμαστε στην βλάβη τους.Στους ανεμιστήρες επίσης η οποία σκόνη τα κάνει να παράγουν περισσότερο θόρυβο και στη συνέχεια οδηγούνται στην καταστροφή τους.Και η μπαταρία στο Laptop μας τελειώνει γρηγορότερα γιατί υπερθερμαίνεται κάνοντας τους ανεμιστήρες να λειτουργούν πιο γρήγορα μετατρέποντας τους σε βαμπίρ ενέργειας με αποτέλεσμα να θέλουν περισσότερο ρεύμα.Επίσης τα Laptop μας γίνονται αργά ρίχνοντας την απόδοση τους και κάνοντας τα να κολλάνε.Οπότε καθαρίζουμε το Laptop μας μια φορά το χρόνο.Η Σταθεροί (Desktop) υπολογιστές που βρίσκονται συνήθως στο πάτωμα χρειάζονται κάθε 6 μήνες ή και μια φορά το χρόνο καθάρισμα αλλά αυτό εξαρτάτε και από το περιβάλλον δηλ. αν ανοίγετε παράθυρα αν δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι σκόνη κάνοντας κάποιες εργασίες που παράγουν σκόνη κτλ.Μην τον καθαρίζετε κάθε μήνα είναι υπερβολή.

Αν είναι καθαρό το εσωτερικό του υπολογιστή μας θα δείτε μεγάλες βελτιώσεις στον ήχο που παράγει ο υπολογιστής ο οποίος θα μειωθεί,μέχρι και βελτίωσει επιδόσεων στον υπολογιστή μας δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τη εννοώ.⇩


Δείτε τη θα χρειαστείτε πως θα καθαρίσετε το εσωτερικό του Laptop/σταθερού σας υπολογιστή.
  • Κλείνετε τον υπολογιστή σας και τον βγάζετε από την πρίζα.
  • Για σταθερό ανοίξτε το κουτί από τα πλάγια τα πλαστικά κουμπώματα ή με κάποιο σταυροκατσάβιδο αν είναι βιδωμένο εξαρτάται από είδος του κουτιού που έχετε.
  • Για Laptop ξεβιδώστε την βάση αφαιρώντας πρώτα την μπαταρία στην συνέχεια τον σκληρό δίσκο και την μνήμη RAM αν χρειάζεται και το λέω αυτό γιατί σε κάποια μοντέλα Laptop δεν χρειάζεται ενώ σε άλλα ναι.
  • Πηγαίνετε με τον υπολογιστή σας κάπου έξω στο μπαλκόνι κτλ.(Γιατί αν το κάνετε μέσα στο σπίτι θα γεμίσετε με σκόνη το δωμάτιο και θα εισπνεύσετε την σκόνη που δεν είναι καθόλου υγείες).Υπάρχουν ειδικές μάσκες για σκόνη αν έχετε ή και με άπλες χειρουργικές.
  • Σπρέι πεπιεσμένου αέρα το παίρνετε από οποιοδήποτε κατάστημα που πουλά υπολογιστές ή στο ίντερνετ.Αλλά αν έχετε Κομπρεσέρ αέρος ακόμα καλύτερα αν δεν έχετε η ηλεκτρική σκούπα βοηθά για τα "χοντρά".
  • Πινελάκι για το ξεσκόνισμα των εξαρτημάτων αλλά και οδοντόβουρτσα με προσοχή για τα δύσκολα σημεία ακόμα και μπαγιονέτες.
Όπου δείτε σκόνη διώξτε την! Μην περιμένετε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο σκόνης όπως στο βίντεο παρακάτω για να τον καθαρίσετε. :P ⇩


Μερικές συμβουλές ακόμα....

dust filterΣτους ανεμιστήρες ιδιαίτερα όταν τους καθαρίζετε να κρατάτε τον ανεμιστήρα ακίνητο με τα δάχτυλα σας για να μην σπινάρη είτε το κάνετε με το σπρέι πεπιεσμένου αέρα ή Κομπρεσέρ αέρος δεν το συζητώ.Γιατί με την ταχύτητα που γυρνάει θα λειτουργεί σαν γεννήτρια ή οποία παρ άγη ρεύμα και μπορεί να δημιουργήσει κάποιο βραχυκύκλωμα στην μητρική αν είναι συνδεδεμένη με αυτή όταν το καθαρίζετε.Ακόμη και αν δεν είναι να κρατάτε τον ανεμιστήρα ακίνητο με τα δάχτυλα.

Συμμαζέψτε τα καλώδια σας στο εσωτερικό του κουτιού σας για να πετύχετε καλύτερη ροή του αέρα στον υπολογιστή σας.

Το σπρέι πεπιεσμένου αέρα μπορεί να βγάλει κάποιο υγρό δεν είναι νερό μην φοβάστε είναι προπάνιο ή βουτάνιο που βγαίνοντας από το σπρέι δεν πρόλαβε να αεριοποιηθεί. Και όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει να είναι αέρας αυτό για αυτό καλύτερα μην το εισπνεετε.

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ στον σταθερό σας υπολογιστή για να το καθαρίσετε δεν είναι ασφαλές όσο μπορείτε από τις διάφορες οπές του τροφοδοτικού καθαρίστε το.

Πλέον τα περισσότερα συγχρονα κουτιά που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν ενσωματωμένα φίλτρα που βοηθούν στην απομάκρυνση της σκόνης και των τριχών και διάφορων λοιπών σωματιδίων από το σύστημα μας και προτείνω τα συγκεκριμένα κουτιά.Όχι πως δεν θα καθαρίζετε το εσωτερικό του υπολογιστή σας έχοντας τα φίλτρα αυτά απλά θα καθυστερείτε την διαδικασία καθαρισμού αφήστε που είναι και ποιο εύκολο από την στιγμή που τα φίλτρα είναι σχεδιασμένα απλά να μπαίνουν και να βγαίνουν με ευκολία μπορείτε μάλιστα και να τα πλένετε,μόνο όταν είναι να τα τοποθετήσετε στον υπολογιστή σας να τα έχετε στεγνώσει καλά.Τώρα αν δεν έχετε θα πρέπει να φανείτε δημιουργικοι και να τοποθετήσετε εσείς τα φίλτρα που είναι πολύ φθηνά 0,50-1 ευρώ δημιουργώντας κάποιο πλαίσιο και τοποθετώντας τα στο κουτί του υπολογιστή σας.Μπορεί το αποτέλεσμα αισθητικά να μην είναι ωραίο ανάλογα µε το κουτί που έχετε αλλά είναι πρακτικό.

Δείτε μερικά βίντεο για καθαρισμό σταθερού υπολογιστή.






Δείτε βίντεο για καθαρισμό Laptop.(Να θυμάστε ο ανεμιστήρας να  τον κρατάτε  ακίνητο με τα δάχτυλα σας για να μην σπινάρη όχι όπως ο φίλος μας στο βίντεο κατά τα άλλα οκ).



Δεν είναι μόνο το εσωτερικό του σταθερού μας υπολογιστή ή του laptop μας που πρέπει να καθαρίζουμε και αλλά σημαντικά μέρη όπως το πληκτρολόγιο που έχουμε το ποντίκι ή τα διάφορα κουμπιά που έχουμε.Γιατί όλοι λίγο πολύ θα φάμε μπροστά στον υπολογιστή δεν πλένουμε τα χέρια μας και έτσι δημιουργούνται εστίες μικροβίων ή βακτηρίων στους φορητούς και σταθερούς μας υπολογιστές που μπορούν να μας αρρωστήσουν.Στα πληκτρολόγια ακόμα και στα διάφορα χειριστήρια που χρησιμοποιούμε συχνά όπως αυτό της τηλεόρασης βρίσκεις τα πιο ισχυρά μικρόβια απ' ότι σε ένα κάθισμα τουαλέτας σύμφωνα με μια έρευνα.Για να τα καθαρίσετε ένα πανάκι με μικροϊνες μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε ακόμη:Το χάος των καλωδίων και πως θα τα αντιμετωπίσουμε

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.