Η μηχανή που παράγει πόσιμο νερό από τον αέρα!

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) και του πανεπιστημίου Μπέρκλι έφτιαξαν μια μικρή συσκευή η οποία μπορεί να παράγει νερό κυριολεκτικά από τον σκέτο αέρα. Η συσκευή λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και μετατρέπει την υγρασία του αέρα σε πόσιμο νερό.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Independent το εντυπωσιακό αλλά και υπερχρήσιμο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η συσκευή μπορεί να παράγει νερό ακόμη και σε ξηρά περιβάλλοντα όπου η υγρασία δεν ξεπερνάει το 20%. Το πρωτότυπο μπορεί να παράγει περίπου τρία λίτρα νερό κάθε 12 ώρες αλλά πιθανώς με κάποιες τροποποιήσεις θα μπορεί να παράγει περισσότερο νερό και σε μικρότερους χρόνους.

«Με αυτή την συσκευή μπορεί κάποιος που ξαφνικά θα βρεθεί μόνος στην έρημο να επιβιώσει. Ένας άνθρωπος χρειάζεται περίπου 330 ml νερού την ημέρα για να ζήσει ποσότητα που μπορεί να δημιουργήσει σε λιγότερο από μια ώρα η συσκευή μας. Πρόκειται για επίτευγμα ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας και με φυσική πηγή ενέργειας» αναφέρει ο καθηγητής χημείας του Μπέρκλι Ομάρ Γιάγκι που συμμετείχε στην κατασκευή της συσκευής. Οι ερευνητές που δημοσιεύουν το σχετικό άρθρο στην επιθεώρηση «Science» αναφέρουν ότι η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους κατοίκους των αστικών κέντρων ώστε να περιορίζουν την κατανάλωση του νερού από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.