Μπορείτε πλέον να προγραμματίζετε πότε θα γίνονται οι ενημερώσεις στα Windows 10

Αποτέλεσμα εικόνας για windows 10Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να προγραμματίσουν πότε θέλουν να κάνουν τις αναβαθμίσεις τους σύμφωνα με τη Microsoft, που προχωρά σε τροποποιήσεις στην εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Microsoft έχει δεχτεί πληθώρα παραπόνων σχετικά με την επανεκκίνηση των υπολογιστών που απαιτείται μετά από την εγκατάσταση ορισμένων ενημερώσεων και η οποία γίνεται αυτόματα.

Πλέον οι χρήστες των Windows 10 θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν πότε θέλουν να γίνονται οι ενημερώσεις, εντός χρονικού ορίου 3 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν την πρώτη ανακοίνωση η οποία θα τους ειδοποιεί ότι είναι διαθέσιμο ένα νέο update. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθυστέρηση της εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Όπως δήλωσε στο BBC ο Άλαν Γουντγουόρντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Σάρεϊ της Βρετανίας, οι χρήστες θα πρέπει να προχωρούν άμεσα στην εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας, ώστε τα συστήματά τους να είναι πάντα προστατευμένα.

«Δεν με πείθει 100% αυτή η ιδέα επειδή πολύ συχνά αυτές οι ενημερώσεις εμπεριέχουν σημαντικά διορθωτικά ασφαλείας, τα οποία πρέπει να εγκαθίστανται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόλις οι χάκερς καταφέρουν να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν μια ευπάθεια, αμέσως προσπαθούν να βρουν τρόπους για να την εκμεταλλευτούν. Η ευκολία και η πολυπλοκότητα αποτελούν συχνά εχθρό της ασφάλειας», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.