Τα νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu GNOME 17.04 Final Beta

Δοκιμάσαμε το Ubuntu GNOME 17.04 Final Beta
Μετά τις προχθεσινές κυκλοφορίες του Ubuntu 17.04 Final Beta, αποφάσισα να δοκιμάσω το νέο (δεύτερο beta) Ubuntu GNOME 17.04 που κυκλοφόρησε με το νέο GNOME 3.24 περιβάλλον εργασίας.

Η τελική έκδοση του Ubuntu GNOME 17.04 που θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου θα κυκλοφορήσει με το GNOME 3.24 desktop environment. Αν και δεν είμαι φίλος των Ubundοειδών αποφάσισα να δοκιμάσω τη νέα beta, καθώς το GNOME 3.24 φέρνει πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών, είναι και το Night Light.

To συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν θα μπορούσε να λείπει από το Ubuntu. Το Windows 10 Creators Update, το iOS της Apple και το Android της Google διαθέτουν την συγκεκριμένη λειτουργία που μπορεί να μειώσει αυτόματα την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται τις οθόνες των laptop οθόνες, τις οθόνες των υπολογιστών και των οθονών τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο GNOME 3.24 οι προγραμματιστές αποφάσισαν να προσθέσουν ένα φίλτρο μπλε φωτός και ονόμασαν τη λειτουργία Night Light.

Δοκιμάσαμε το Ubuntu GNOME 17.04 Final Beta

Διαπιστώσαμε ότι  υπάρχει μια ενημερωμένη εφαρμογή για το Ημερολόγιο, αλλά και η εντελώς νέα εφαρμογή για συνταγές, η  GNOME Recipes για αυτούς που έχουν μαγειρικές ανησυχίες…

Ωστόσο, ορισμένες από τις εφαρμογές που φέρνει το νέο Gnome έρχονται σε παλαιότερες εκδόσεις, λόγω κάποιων σφαλμάτων που δεν έχουν επιλυθεί κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας. Έτσι έχουμε το διαχειριστή αρχείων Nautilus 3.20.4, το λογισμικό διαχείρισης πακέτων GNOME 3.22 με υποστήριξη Flatpak 0.8, το GNOME Terminal 3,22, το Evolution 3.22 και το File Roller 3.22.

Αναμένουμε ότι μέχρι την επίσημη κυκλοφορία, όλες οι παραπάνω εφαρμογές θα είναι στην έκδοση 3.24.

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές  που φέρνει το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta, μπορούμε να αναφέρουμε και τον βοηθό συστήματος chrome-gnome-shell που είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή. Το Tracker search indexing engine είναι πλέον sandboxed. Τα gnome-icon-theme και gconf  δεν είναι εγκατεστημένα από προεπιλογή και υπάρχει μια πειραματική συνεδρία Wayland.

“Συμπεριλαμβάνεται μια πειραματική συνεδρία Wayland, αλλά δεν έρχεται σαν προεπιλογή. Εάν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει τα προγράμματα οδήγησης γραφικών ανοικτού κώδικα και θέλετε να δοκιμάσετε το Wayland, αποσυνδεθείτε, και επιλέξτε το GNOME στο Wayland από το μενού εργαλείων κάτω από την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε ξανά.”

Το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta έρχεται με το Linux kernel 4.10, το Mesa 17.0.1 3D Graphics Library, systemd-resolved σαν προεπιλεγμένο DNS resolver. Το νέο λειτουργικό χρησιμοποιεί swap files αντί swap partitions, και έρχεται με εγκατεστημένο το LibreOffice 5.3 office suite.

Αν θέλετε να κατεβάσετε το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta για κάποια δοκιμή και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την τελική κυκλοφορία του στις 13 Απριλίου, μπορείτε να κατεβάσετε τα Live ISO στα 64-bit ή 32-bit από τα παρακάτω links.

64-bit PC (AMD64) desktop image

32-bit PC (i386) desktop image

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.