Τα Samsung Galaxy S8/S8+ είναι τα πρώτα smartphones με Bluetooth 5.0

Samsung Galaxy S8Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων Samsung Galaxy S8/S8+, που δεν "ακούστηκε" πολύ χθες, είναι ότι πρόκειται για τις πρώτες συσκευές της αγοράς που υποστηρίζουν το νέο ασύρματο πρότυπο Bluetooth 5.0 που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημαντικό καθώς υπόσχεται τη διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το Bluetooth 4.2, αλλά και τέσσερις φορές μεγαλύτερη εμβέλεια, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να επιτευχθούν συνδέσεις έως και 240 μέτρα μακριά από τη συσκευή σας (ανάλογα βέβαια με το περιβάλλον που βρίσκεστε) Έτσι, π.χ. μπορείτε να συνδέσετε smartwatches ή fitness trackers έχοντας το κινητό σας μακριά ή να συνδεθείτε σε κάποιες "έξυπνες" συσκευές στο σπίτι από μεγαλύτερη απόσταση.

Υπόσχεται παράλληλα ταχύτητες μεταφορας δεδομένων διπλάσιες από αυτές της προηγούμενης έκδοσης, ενώ ένα ακόμη πολύ ξεχωριστό feature είναι ότι, χάρη στο μεγαλύτερο bandwidth που διαθέτει, σας επιτρέπει πλέον να στείλετε ήχο σε δύο συσκευές (π.χ. δύο σετ ασύρματων ακουστικών) την ίδια χρονική στιγμή. Μπορείτε δηλαδή να στείλετε τον ήχο σε δύο διαφορετικά ηχεία στο σπίτι ή να "μοιραστείτε" ένα κομμάτι με το... αμόρε σας κάνοντας streaming σε δύο ακουστικά. Καλό ακούγεται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.