Ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε χρησιμοποιώντας ολόγραμμα


Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απευθύνθηκε σε κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε αμφιθέατρο του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιώντας ολόγραμμα και τόνισε την αξία της τεχνολογίας αυτής, της οποίας η επιρροή αυξάνεται στην πολιτική, στην ψυχαγωγία και στις επιχειρήσεις.

Ο Βρετανός επιστήμονας εμφανίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους που τον χειροκρότησαν και τον φωτογράφησαν, καθώς μιλούσε για την καριέρα του και απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες, τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία.

Ο 75χρονος Χόκινγκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν μέρος μιας σειράς «επιτυχιών της ακροδεξιάς» οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για το μέλλον της επιστημονικής έρευνας. «Με το Brexit και τον Τραμπ παρατηρούμε μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στους ειδικούς», δήλωσε κατά την πρώτη εμφάνισή του στο Χονγκ Κονγκ μετά το 2006. Δηλαδή, αυτή η ολίσθηση προς τα δεξιά σημειώνεται τη στιγμή που ο πλανήτης αντιμετωπίζει πολλαπλές περιβαλλοντικές κρίσεις, από την κλιματική αλλαγή έως την αποψίλωση των δασών, εξήγησε. «Οι απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα θα προέλθουν από την επιστήμη και την τεχνολογία», εκτιμά.

Ο Χόκινγκ πάσχει από πλάγια αμυατροφική σκλήρυνση, μια νευροεκφυλιστική νόσο των κινητικών νευρώνων, η οποία τον άφησε παράλυτο και ικανό μόνο να επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ.

Η τεχνολογία του ολογράμματος, που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να εμφανίζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες, εξαπλώνεται σιγά-σιγά σε όλο τον πλανήτη.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, χρησιμοποίησε το ολόγραμμα τον περασμένο μήνα για να μιλήσει στους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, μια τεχνολογία που επιλέγει για πρώτη φορά υποψήφιος για το ανώτατο αξίωμα στη Γαλλία.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.