Εκτυπώνοντας ένα κατοικήσιμο σπίτι ξοδεύοντας 10.000 δολάρια! [Βίντεο]

SPITIΠώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να χτίσετε ένα σπίτι μέσα σε 24 ώρες και με μόλις 10.000 δολάρια; Όσο περίεργο και εάν ακούγεται αυτό, η ρωσική εταιρεία Apis Cor. κατάφερε να... εκτυπώσει -κυριολεκτικά- ένα σπίτι 38 τ.μ. με αυτά τα χρήματα και σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Το βίντεο από την κατασκευή του κτιρίου είναι εντυπωσιακό. Το σπίτι διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και έναν διάδρομο και αποτελεί το πρώτο κτίσμα-δημιούργημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Εντυπωσιακό είναι ακόμα το γεγονός ότι τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται τα υλικά της κατασκευής, αλλά και τα έπιπλα!

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.