Το Android πιο ευάλωτο σε επιθέσεις από το iOS το 2016

android malwareTo mobile λειτουργικό σύστημα της Google βρίσκεται σχεδόν στο 90% των συσκευών (86.8% το τρίτο τρίμηνο του 2016), αλλά η δημοφιλία έχει το δικό της τίμημα. Το Android είναι πιο ευπαθές στις επιθέσεις από hackers.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που δημοσίευσε η Statista, βασισμένο σε στοιχεία από την CVE Details, το Android είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ευπαθειών το 2016. Μια ευπάθεια είναι ένα «τρωτό σημείο» στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο ένας χάκερ μπορεί να εκμεταλλευτεί και να προχωρήσει σε ενέργειες που βλάπτουν τον χρήστη. Για παράδειγμα μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως επαφές, μηνύματα, κλήσεις, κωδικούς κλπ.

Μέσα στο 2016 το Android ήταν στην κορυφή με 523 ευπάθειες, ενώ το iOS μετρά πολύ λιγότερες, συγκεκριμένα 161. Το ενδιαφέρον είναι ότι το 2015 οι αριθμοί ήταν αντίστροφοι, με το iOS της Apple να είναι το πιο ευπαθές στις επιθέσεις (387 τρωτά σημεία) ενώ το Android είχε 125.

Τέλος, στη λίστα βρίσκεται και το watchOS, που χρησιμοποιείται στο Apple Watch, καταλαμβάνει την 35η θέση με 77 τρωτά σημεία.

android ios vulnerabilities

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.