Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

31 Οκτ 2016

Εκβιαστές στο Facebook εισπράττουν μεγάλα κέρδη από τα θύματα τους

Παγίδα απατεώνων στο Facebook έχει ξεπαραδιάσει πολύ κόσμοΣε παγίδα για πολλούς ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου μετατρέπεται το Facebook. Επιτήδειοι προσεγγίζουν τα θύματα τους μέσω ερωτικών βίντεο και φωτογραφιών, τα εκβιάζουν και τελικά εισπράττουν χρήματα που καταλήγουν ακόμα και σε off shore εταιρείες.

Προφίλ εμφανίσιμων γυναικών, πλησιάζουν χρήστες των social media, με δόλωμα φωτογραφίες και βίντεο. Στην αρχή είναι όλα όμορφα και ωραία στις συνομιλίες μέσω ίντερνετ, όμως μετά την διαδικτυακή διασκέδαση… ακολουθεί ο εκβιασμός που τις περισσότερες φορές δεν γίνεται γνωστός στις διωκτικές αρχές.

Το κύκλωμα έχει φροντίσει να καλυφτεί πίσω από το δαιδαλώδες διαδίκτυο και ζητά χρήματα από τα θύματα που τρέμουν στην ιδέα ότι θα διαπομπευτούν σε φίλους, γνωστούς και οικογενειακό περιβάλλον. Τα περισσότερα θύματα είναι άντρες.

Σύμφωνα με το STAR, τις περισσότερες φορές τα κυκλώματα έχουν τους λογαριασμούς τους σε off shore εταιρείες, κάνοντας έτσι την σύλληψη των μελών σχεδόν αδύνατη.

Πηγή

Δεν θα κατασκευάζει πλέον οθόνες η Apple

Η Apple αφήνει πίσω της οριστικά την κατασκευή οθονώνΗ αναφορά στις νέες οθόνες της LG από τον Phill Schiler της Apple πριν μερικές ημέρες στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων MacBook Pro, μας οδήγησε σε κάποια -μη επιβεβαιωμένα- συμπεράσματα για το μέλλον των οθονών της Apple.
Όμως όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα TheVerge, η Apple έχει αποχωρήσει οριστικά από τη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Apple στην ιστοσελίδα, κάτι που δικαιολογεί την προώθηση των δύο οθονών της LG με αναλύσεις 5K και 4K στην παρουσίαση των νέων MacBook αλλά και την πώλησή τους από το Apple Store.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, η Apple ανακοίνωνε την απόσυρση της μοναδικής οθόνης που κατασκεύαζε με εντυπωσιακή εμφάνιση και με έξοδο Thunderbolt κάτι που έκανε πολύ εύκολη τη σύνδεσή της με τους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Μετά και την παρουσίαση του iMac με οθόνη ανάλυσης 5K, πολλοί υπέθεσαν ότι στα σχέδια της Apple βρισκόταν μια νέα ανεξάρτητη οθόνη με την ίδια ανάλυση. Πλέον όμως μια τέτοια κίνηση θα παραμείνει στα πλαίσια της φαντασίας αφού είναι σαφές ότι η εταιρεία επέλεξε τουλάχιστον για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μια συνεργασία με την LG η οποία φέρει δυνατότητες για καλύτερη συνεργασία των δύο προϊόντων.

Με θύρες Thunderbolt 3, και οι δύο νέες οθόνες της LG μπορούν να φορτίσουν την ίδια στιγμή το MacBook Pro με το οποίο είναι συνδεδεμένες ενώ ο χειρισμός της φωτεινότητας αλλά και άλλων ρυθμίσεων γίνεται απευθείας από τον υπολογιστή.

Πηγή

Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για memory ramΌταν έχουμε τον υπολογιστή μας πολλές ώρες ανοιχτό θα παρατηρήσατε ότι μειώνεται η ταχύτητα του και αρχίζει και κολλάει και αυτό γιατί γεμίζει η προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας,και για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας. Γιατί όμως να μπείτε σε αυτή την διαδικασία όταν μπορείτε να το κάνετε με ένα διπλό κλικ,δείτε παρακάτω πως θα γίνει αυτό.


  • Κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και κάνουμε κλικ στο δημιουργία και από κει επιλέγουμε "Συντόμευση".
  • Στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει αντιγράφουμε το παρακάτω κείμενο και στη συνέχεια κάνουμε επικόλληση  στο πεδίο του παραθύρου.

%windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks

  • Κάνουμε κλικ στο επόμενο και εδώ μπορείτε να δώσετε ότι όνομα θέλετε πχ."Καθάρισμα μνήμης".


Και έτσι με αυτά τα απλά βήματα δημιουργήσαμε μια συντόμευση για καθαρισμό της μνήμης μας κάνοντας διπλό κλικ στην συντόμευση που δημιουργήσαμε η μνήμη μας καθαρίζετε.

Αυτόν ήταν!

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καμουφλάζ στα αυτόνομα οχήματα για να μην δέχονται bullying

volvo xc90 autonomous driveΠρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εύκολη λεία για τους επιθετικούς οδηγούς. Σύμφωνα με αυτή, αρκετοί οδηγοί ανυπομονούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο θεωρώντας ότι θα μπορούν να τα «κοροϊδεύουν» όντας προσκολλημένα στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κάποια από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά στους δρόμους του Λονδίνου μέσα στο 2017, αποφασίστηκε να μην ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα ώστε να μην δέχονται bullying από άλλους οδηγούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το London School of Economics έλαβαν μέρος 12.000 οδηγοί από 11 χώρες και κάποιοι δήλωσαν ότι θα προσπερνάνε τα αυτόνομα οχήματα γιατί αυτά θα είναι εύκολη λεία.

Πάντως ότι θα έχει ενδιαφέρον κάποια από τα αυτόνομα οχήματα να ξεχωρίζουν ώστε να παρατηρηθούν οι αντιδράσεις των άλλων οδηγών απέναντι σε αυτά!

Πηγή

Με αφαιρούμενο SSD τα νέα MacBook Pro των 13”

Σύμφωνα με δοκιμές του OWC, το SSD του οικονομικότερου νέου MacBook Pro των 13”, είναι δυνατόν να αφαιρεθεί και κατά συνέπεια να αναβαθμιστεί με κάποιο μεγαλύτερης χωρητικότητας, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο για τα δεδομένα της Apple, αφού οι φορητοί υπολογιστές της των τελευταίων ετών, ενσωμάτωναν SSD τα οποία δεν ήταν δυνατόν να αποκολληθούν από το mobo.

Πάντως, η διαδικασία αφαίρεσης του SSD στο νέο MacBook Pro δεν είναι εύκολη, οπότε όποιος αποφασίσει να πειραματιστεί, καλό είναι να έχει την απαραίτητη εμπειρία.

Σημειώστε ότι το OWC δεν έχει ακόμα δοκιμάσει τα ακριβότερα MacBook Pro των 13” και των 15”, τα οποία ενδέχεται να διαθέτουν επίσης αφαιρούμενα SSD.

Πηγή

Μάθετε αν είναι βαριά η ιστοσελίδα σας Web Bloat Score (WebBS)

Web Bloat Score Web Bloat ScoreWeb Bloat Score (WebBS): Ο καθένας ξέρει ότι οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες του σήμερα είναι «υπέρβαρες», αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρηθεί η ποσότητα του bloat.

Ναι, μπορείτε να ανακαλύψετε ελέγξετε το συνολικό μέγεθος της λήψης, αλλά τα kbs ή τα mg δεν είναι το θέμα. Για παράδειγμα, η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι πολύ «υπέρβαρη» αν είναι πολύ μικρή (από 10K έως 464K), και μια σελίδα που είναι γεμάτη εικόνες μπορεί να μην είναι υπέρβαρη, ακόμη και αν περιέχει αρκετά megabytes.
Ο Željko Švedić με την δημιουργία μιας ιστοσελίδας προσφέρει μια λύση στο πρόβλημα, καθώς παρέχει μια πολύ απλή βαθμολογία των bloat που περιέχουν τα sites. Η ιδέα είναι απλή.

Η σελίδα του Web Bloat Score (WebBS) συγκρίνει το μέγεθος λήψης της σελίδας στόχου με το μέγεθος μιας εικόνας της σελίδας σε μορφή png.

Σήμερα υπάρχουν ιστοσελίδες με 3MB ή ακόμα και σελίδες των 5MB και μάλιστα είναι αρκετά κοινές, αν και φαίνεται ότι χρησιμοποιούν πιο πολύ κείμενο από εικόνες.

Βασικά μια μη-«φουσκωμένη» σελίδα θα πρέπει να σκοράρει λιγότερο από 1, και τα σκορ των λιγότερο από 0.5 είναι σίγουρα εφικτά. Η σελίδα του Tim Berners-Lee στο W3C (ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί ο Švedić) πιάνει βαθμολογία 0,204. «Φουσκωμένες» ιστοσελίδες με SERP της Google φυσικά έχουν υψηλότερη βαθμολογία, πιάνουν 7,38.

Υπάρχουν πολλοί προφανείς λόγοι για το παρα-φούσκωμα μιας σελίδας. Διαδραστικά στοιχεία της σελίδας, βιβλιοθήκες JavaScript, η υποδομή του Analytics για την παρακολούθηση των χρηστών και φυσικά οι διαφημίσεις.

Όπως καταλαβαίνετε η αφαίρεση όλων των παραπάνω, είναι πρακτικά αδύνατη, όμως σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε ιστοσελίδες που φορτώνουν και ανταποκρίνονται ταχύτερα, κάτι που θα ευχαριστήσει όλους τους χρήστες.

Πηγή

Ένας Ουκρανός άλλαξε το όνομα του σε iPhone 7!

simΠόσο μακριά θα έφτανε κανείς για να αποκτήσει ένα smartphone; Στο ερώτημα αυτό “απάντησε” ο Olexander Turin. Ο 20χρονος Ουκρανός άλλαξε το όνομα του σε iPhone Sim (επτά) για να αποκτήσει το μοντέλο δωρεάν!

Όλα άρχισαν όταν μια εταιρία στο Κίεβο αποφάσισε να ξεκινήσει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως οι πέντε πρώτοι που θα αλλάξουν επίσημα το όνομα τους σε iPhone 7 θα λάβουν τη συσκευή δωρεάν.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Sim – αφού είχε περάσει μια βόλτα από το ληξιαρχείο – πήρε στα χέρια του το νέο του τηλέφωνο. Από οικονομικής πλευράς πάντως μια χαρά του ήρθε, καθώς με μια διαδικασία 2$ απέκτησε κινητό 850$!

“Ήταν δύσκολο να το πιστέψω και να αποδεχτώ πως είναι αλήθεια. Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη ψάχνει τρόπο να εκφραστεί. Γιατί να μην το κάνεις με αυτό τον τρόπο;”. Ήταν τα λόγια της Tetyana Panina, αδελφής του iPhone Sim. Πάντως ο νεαρός σκοπεύει και πάλι να αλλάξει το όνομα του όταν αποκτήσει παιδιά.

Πηγή

Πλήρως αυτόνομα με τη βοήθεια υπερυπολογιστή γίνονται τα Tesla!

Αποτέλεσμα εικόνας για TeslaΌλα τα οχήματα Tesla «από εδώ και στο εξής» θα κατασκευάζονται με τρόπο ώστε να προσφέρουν πλήρη αυτονομία – συμπεριλαμβανομένου του Model 3 – ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου της εταιρείας.

«Όλα τα οχήματα που κατασκευάζουμε συνοδεύονται από hardware επιπέδου 5 και την δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Tesla. H εν λόγω τεχνολογία μάλιστα, αναμένεται σύντομα «να έχουν πλήρη αυτονομία από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη».

Υπερυπολογιστής με… ρόδες

Σύμφωνα με την εταιρεία τα Model S και X τα οποία θα διαθέτουν το νέο hardware «βρίσκονται ήδη στη γραμμή παραγωγής». Το νέο βελτιωμένο σύστημα θα βασίζεται σε οκτώ κάμερες με οπτικό πεδίο 360 μοιρών, γύρω από το όχημα, και εμβέλεια που θα φτάνει τα 250 μέτρα. Θα συνοδεύεται ακόμα, από 12 βελτιωμένους αισθητήρες υπερήχων για την αποτελεσματική ανίχνευση τόσο σκληρών, όσο και μαλακών αντικειμένων, όπως επίσης και από ένα εμπρόσθιο ραντάρ ικανό να «βλέπει» μέσα από βροχή, ομίχλη, σκόνη και άλλα φυσικά εμπόδια ορατότητας.

Τα νέα «έξυπνα» οχήματα της Tesla θα είναι εξοπλισμένα με ένα on-board σύστημα του τεχνολογικού κολοσσού Nvidia, ο οποίος κατά τον Μασκ, θα εκτελεί περί τα «12 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, θα πρόκειται δηλαδή για ένα αυτοκίνητο με ενσωματωμένο υπερυπολογιστή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα νέα, βελτιωμένα οχήματα θα κουβαλούν 40 φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από τα προηγούμενα μοντέλα και θα χρησιμοποιούν ένα καινοτόμο λογισμικό που θα σχηματίζει ένα νευρωνικό δίκτυο για την επεξεργασία της όρασης και της ανίχνευσης αντικειμένων και εμποδίων καθοδόν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το νέο βίντεο που ανέβασε η Tesla στην ιστοσελίδα της, όπου το όχημα κινείται μόνο του χωρίς να χρειάζεται την παρέμβαση του οδηγού.

Οδήγηση στον «αυτόματο πιλότο»

Η αρχική παρουσίαση προοριζόταν για την προηγούμενη Δευτέρα, ωστόσο καθυστέρησε μερικές μέρες πιθανότατα εξαιτίας της πρόσφατης ανακοίνωσης των γερμανικών αρχών περί παραπλανητικής χρήσης του όρου «Autopilot» από την αμερικανική εταιρεία, από τη στιγμή που στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης.

Η Tesla υποστηρίζει πάντως ότι η ανανεωμένη έκδοση 8.0 του αυτόματου πιλότου της, θα χρησιμοποιεί ενισχυμένη επεξεργασία των σημάτων που θα καταγράφει και σε συνδυασμό με το ραντάρ θα μπορεί να δημιουργεί μια καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο θα κινείται το όχημα κάθε φορά. Το σύστημα θα είναι ακόμα ικανό να επιλέγει εξόδους σε αυτοκινητοδρόμους, σε περίπτωση ενεργοποίησης του φλας.

Η εταιρεία προβλέπει ότι η αμέσως επόμενη έκδοση του Autopilot (8.1) θα επικοινωνεί με το σύστημα GPS με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να γνωρίζει την έξοδο που θα πρέπει να πάρει κάθε φορά, ενώ βελτιώσεις πρόκειται να γίνουν και ως προς την δυνατότητα αλλαγής λωρίδας.Πηγή

H Microsoft και ο νέος εκπληκτικός υπολογιστής της [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Surface StudioΤο Microsoft Surface Studio είναι εδώ, για να μας θυμίσει ότι οι personal computers όπως τους ξέραμε, δεν θα υπάρχουν πια. Το Surface Studio είναι το πρώτο Desktop computer της Microsoft.

Η  ανάλυσης 28 ιντσών(192 pixels/ίντσα, 30 bits/pixel) και πάχους μόλις 1 εκατοστού οθόνη του Surface Studio που μετατρέπει τον υπολογιστή σε τραπέζι σχεδιασμού, δείχνει ονειρεμένη και κάνει όλες τις LCD αυτού του κόσμου να κάθονται σπίτι, στο σκοτάδι ενός βαρετού screensaver.  Επίσης μια ακόμα πιο σημαντική καινοτομία είναι ο Surface Dial, ένας bluetooth spinner/clicker που μπορεί να χρησιμοποιείται εντός και εκτός οθόνης. Οι λειτουργίες του εκτείνονται από την διόρθωση του ήχου, των χρωμάτων, την αλλαγή σελίδων, την επεξεργασία αντικειμένων μέσα σε ένα project ενισχύοντας συνολικά την αλληλεπίδραση του χειριστή με το desktop.

Το ιδανικό computer

Συνολικά, το Surface Studio  δείχνει πως θα εξελιχθεί σε ένα workspace που θα απογειώνει την εργασία κάθε δημιουργικού επαγγελματία εκεί έξω. Ο Mike Krahulik, ο δημιουργός του webcomic Penny Arcade, έχοντας χρησιμοποιήσει το Surface Studio για 1 εβδομάδα,  το περιέγραψε ως «το ιδανικό computer», που μπορεί να εκπληρώσει πολλούς δημιουργικούς ρόλους ταυτόχρονα και γρήγορα.

Πότε;

Η τιμή του Surface Studio ανέρχεται στα 2,999 δολάρια για την Core i5 εκδοχή του (8GB RAM, 1TB σκληρός δίσκος, GTX 965M GPU) και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4,199 για την Core i7 εκδοχή (32GB RAM, 2TB σκληρός δίσκος, GTX 980M). Η διάθεση του στο εμπόριο θα ξεκινήσει από τις 15 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.Πηγή

25 Οκτ 2016

Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη ο πρώτος αυτόματος πωλητής στον κόσμο! [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτηΤο Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη είναι μια εφεύρεση από τον αρχαίο Έλληνα εφευρέτη Ήρωνα (Ήρων ο Αλεξανδρεύς) πάλι για ακόμη μια φορά με τις καινοτόμες εφευρέσεις του άλλαξε τον κόσμο.Αυτή την φορά εφεύρει ένα πήλινο δοχείο στο οποίο έριχνες την εποχή εκείνη ένα πεντάδραχμο στην σχισμή του δοχείου και έρεε μια ορισμένη ποσότητα νερού, βέβαια δεν ήταν υποχρεωτικό να ρίχνεις μόνο πεντάδραχμα αλλά όσο βαρύτερο ήταν το νόμισμα τόσο μεγαλύτερη ποσότητα έρεε. Αυτή η εφεύρεση χρησιμοποιούνταν στους ναούς και συγκεκριμένα έξω από τον ναό για να παρέχει στους πιστούς αγιασμό(νερό).

Η λειτουργία του αυτόματου σπονδείου με κερματοδέκτη.

Στο μηχάνημα αυτό όπως είπαμε έριχνες το κέρμα στο αγγείο το νόμισμα έπεφτε πάνω στον δίσκο της ζυγαριάς,και με την εκτροπή του δίσκου από τη θέση του άνοιγε μια κωνική βαλβίδα που απελευθέρωνε αντίστοιχη ποσότητα αγιασμού ανάλογα πάντα με το βάρος του κάθε νομίσματος.

Σήμερα αυτή την λειτουργία της μπορούμε να την βρούμε σε διάφορα μηχανήματα αυτόματης λήψης καφέ,σαντουιτσς,τσιγάρων κτλ. και  στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων(ATM).

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη

Το πρώτο smartphone αποκλειστικά για επαγγελματίες φωτογράφους [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Kodak Ektra
Ο γίγαντας των φωτογραφικών μηχανών, η Kodak θα λανσάρει ένα νέο smartphone με δύο «κορυφαίες» κάμερες αποκλειστικά για φωτογράφους.

Το μοντέλο Ektra απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις της φωτογραφίας και θα διατίθεται προς πώληση στη Βρετανία το Δεκέμβριο στην τιμή των 504 ευρώ.

Η πίσω κάμερα διαθέτει 21 megapixel και η μπροστινή 13 megapixel ενώ θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις της με το χέρι, χρησιμοποιώντας ένα κουμπί στην οθόνη παρόμοιο με εκείνη μιας φωτογραφικής μηχανής, σύμφωνα με το news.sky.com.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kodak Ektra

Αποτέλεσμα εικόνας για Kodak Ektra

Αποτέλεσμα εικόνας για Kodak Ektra

Παράλληλα, θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μεταξύ λήψης πορτρέτου, χειροκίνητης λήψης, πανοραμικής, σπορ, νυχτερινής λήψης, υψηλής ευκρίνειας, τοπίου κ.α.

Ο Jeff Clarke, διευθύνων σύμβουλος της Kodak δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η Kodak έχει μια πλούσια ιστορία στην τεχνολογία της εικόνας και το λανσάρισμα του smartphone σήμερα αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευσή μας να φέρνουμε τις τελευταίες εξελίξεις στη φωτογραφία για τους καταναλωτές».

Τα 20 χρόνια λειτουργίας τις γιορτάζει η Apple.com σε ένα βίντεο

Αποτέλεσμα εικόνας για Apple siteΗ Apple γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας (1996 – 2016) της επίσημης ιστοσελίδα της και τα γιορτάζει μέσα από ένα βίντεο. Δείτε την εξέλιξη της σελίδας της apple.com την αισθητική της και πολλά άλλα.
24 Οκτ 2016

Τα Smartphones ανιχνεύουν τον καρκίνο

Εργαστήριο - iPhone για την ανίχνευση του καρκίνουΔεν αποτελεί μυστικό πως η Apple έχει μεγάλα σχέδια τόσο για το iPhone όσο και για το Apple Watch σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας. Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία που κάνει έρευνα πάνω σε αυτό.

Πρόσφατα μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Washington State και υπό την ηγεσία του assistant professor Lei Li, δημιούργησαν ένα κινητό εργαστήριο που βασίζεται πάνω σε ένα smartphone και το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει τον καρκίνο άμεσα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο εργαστήριο μπορεί να κάνει ανάλυση σε οκτώ δείγματα την ίδια στιγμή παρουσιάζοντας αποτελέσματα με φανταστική ακρίβεια.

Ο καθηγητής Li αναφέρει πως μπορεί μέσω του εργαστηρίου αυτού να εντοπίσει έναν καρκινικό δείκτη και συγκεκριμένα τον interleukin-6 (IL-6), που είναι γνωστός για περιπτώσεις καρκίνου στον πνεύμονα, στον προστάτη, στο συκώτι και στο στήθος.

Η ανακάλυψη και η δημιουργία αυτού του εργαστηρίου είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μπορεί στο πολύ άμεσο μέλλον να φέρει σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αναγνώριση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

Ο καθηγητής Li δημιούργησε το εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα iPhone 5, αλλά ήδη η ομάδα του δουλεύει και σε μια νέα έκδοση έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε smartphone.

Πηγή

Η εξέλιξη της κονσόλας Playstation από το 1 μέχρι το 4 [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για evolution of playstationΣτο παρακάτω βίντεο θα δείτε την εξέλιξη του Playstation όλα αυτά τα χρόνια,πως άλλαξε εμφανισιακά εσωτερικά τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τις κάθε κονσόλας αναλυτικά.

Το ETA Speedbike είναι το ταχύτερο όχημα στον κόσμο που τροφοδοτείται μόνο από την ανθρώπινη ενέργεια [Βίντεο]

aerovelo
Η Aerovelo, ένα innovation lab με έδρα το Τορόντο και το Οντάριο του Καναδά, που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση οχημάτων τα οποία τροφοδοτούνται μόνο από την ανθρώπινη ενέργεια, έσπασε τον προηγούμενο μήνα το δικό της ρεκόρ σχετικά με το ταχύτερο speedbike στον κόσμο.

Το ETA Speedbike έφτασε σε ταχύτητες των 144,17 χιλιομέτρων την ώρα, στις 17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του World Human-Powered Speed Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Battle Mountain στην Νεβάδα των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ 139,45 χιλιομέτρων την ώρα του ίδιου μοντέλου.

3

Το ETA Speedbike κατασκευάστηκε από δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τους Todd Reichert και Cameron Robertson, και ονομάστηκε έτσι από το "η" (ήτα - eta), το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου που χρησιμοποιείται στη μηχανική για να δηλώσει την απόδοση. Είναι κατασκευασμένο με χαμηλό κέντρο βάρους, αεροδυναμική σχεδίαση, εξαιρετικά λεπτά ελαστικά (λιγότερο από δύο χιλιοστά), ενώ δε διαθέτει παράθυρα (ένα σύστημα κάμερας χρησιμοποιείται για να βλέπει ο αναβάτης) και ενσωματώνει εργονομικά ανακλινόμενα καθίσματα καθώς και πεντάλ για τον αναβάτη.

2

θα μπορούσε η πρόταση της Aerovelo ανοίξει το δρόμο για το μέλλον των μεταφορών; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο...Πηγή

Η Samsung επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Samsung Galaxy Note 8

Αποτέλεσμα εικόνας για SamsungΜετά την δεύτερη και οριστική ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7 λόγω της ελαττωματικής μπαταρίας, που οδήγησε σε σειρά εκρήξεων, ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν ποια θα ήταν η τύχη της σειράς Note και αν το 2017 θα υπάρξει Samsung Galaxy Note 8.

Υπήρξε μάλιστα και πληροφορία που έλεγε ότι η Samsung θα δώσει τέλος στη σειρά του Note και ότι από του χρόνου θα κυκλοφορεί μια μόνο ναυαρχίδα το πρώτο εξάμηνο και αυτή θα είναι από τη σειρά S.
. Αυτό γίνεται μέσω της ανακοίνωσης για ένα upgrade program για τους κατόχους του Samsung Galaxy Note 7 στη Ν. Κορέα. Όσοι αγόρασαν το Note 7 και θέλουν να ανταλλάξουν το κινητό με τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Samsung Galaxy S8 ή Samsung Galaxy Note 8. Η ανταλλαγή δεν θα γίνει δωρεάω, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν τη μισή τιμή του S7 ή S7 edge (ανάλογα με το ποιο επέλεξαν να αντικαταστήσουν το Note 7).

Πέραν του ότι η Samsung κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τους πελάτες της, αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης του Samsung Galaxy Note 8 και η συνέχιση της σειράς Note. Η Samsung δεν θεωρεί πως η ατυχία του Note 7 πρέπει να την κάνει να βάλει τέλος στα Note.

Τι λέτε, πρέπει να συνεχιστεί η σειρά Galaxy Note;

Πηγή

Κυβερνοεπίθεση "έριξε" εκατοντάδες ιστοσελίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για cyber attackΜια μεγάλη κυβερνοεπίθεση διατάραξε την Παρασκευή την κυκλοφορία σε εκατοντάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Twitter, οι Financial Times, το EBay, το Paypal και οι New York Times, μεταδίδουν οι FT.
Επηρεάστηκαν ιδιαίτερα οι χρήστες του διαδικτύου στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Η επίθεση στόχευε στην εταιρεία Dyn με έδρα το New Hampshire -μια υπηρεσία η οποία μεταφράζει τα ονόματα των ιστοσελίδων (πχ ft.com) σε μία διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP)" που κατανοεί το διαδίκτυο.
"Χωρίς την Dyn, θα χρειαζόταν όλοι να πληκτρολογούμε αριθμούς στους browsers αντί για τα ονόματα των ιστοσελίδων", εξηγεί ο Βρετανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Graham Cluley.

Πηγή