Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

27 Σεπ 2016

Ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα η παραλίγο βιομηχανική επανάσταση η πρώτη ατμομηχανή στον κόσμο![Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόναςΟ αρχαίος Έλληνας εφευρέτης Ήρωνας (Ήρων ο Αλεξανδρεύς) καινοτόμος για μια ακόμη φορά πάλι ήταν ο πρώτος που παραλίγο θα έφερνε την βιομηχανική επανάσταση κατά την Ελληνιστική εποχή σχεδόν 2.000 χρόνια νωρίτερα απ' ότι την ξέρουμε και γιατί αυτό; γιατί εφεύρει την πρώτη ατμομηχανή στον κόσμο ήταν η βάση όλων των ατμομηχανών μέχρι που την έφεραν στο φως  και έκατσαν να ασχοληθούν με αυτήν το 1577 για πρώτη φορά όπου η ατμομηχανή εφευρέθηκε ξανά από την αρχή από τον φιλόσοφο,αστρονόμο και μηχανικό Taqi al-Din. Η σφαιρική ατμομηχανή αυτή παρήγαγε κινητική δύναμη με την βοήθεια του ατμού την οποία και ονόμασε ατμοστρόβιλο ή αιολόσφαιρα,  το όνομα το οποίο πήρε από τον Αίολο τον θεό του ανέμου. Φανταστείτε λοιπόν αν αυτή η εφεύρεση έδινε κινητήρια δύναμη στης άμαξες και σε πολλά ακόμη πράγματα που ούτε η ίδιοι μας βάζουμε στο μυαλό,ακόμη και ιπτάμενες μηχανές πόσο μπροστά θα ήμασταν αλλά και ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός απλά αν κάποιος το σκεφτότανε αυτό.

Αποτέλεσμα εικόνας

heron-aeolipile

Η λειτουργία της

Ο ατμοστρόβιλος αποτελείται από μια σφαίρα με δύο ακροφύσια σε αντίθετη κατεύθυνση. Στη σφαίρα μέσα υπήρχε νερό που το θέρμαινε για να ατμοποιηθεί. Ο ατμός που έβγαινε με δύναμη από τις αντίθετες εξόδους δημιουργώντας ένα ζεύγος αντίρροπων δυνάμεων με αποτέλεσμα η σφαίρα να αρχίζει την περιστροφή της.Ακόμη μπορούσε να περιστραφεί 1.500 φορές ανά λεπτό.


Τα προβλήματα για την Samsung συνεχίζονται μετά την δεύτερη… αυτανάφλεξη Galaxy S7 edge

Αποτέλεσμα εικόνας για Galaxy S7 edge burn
Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ένα Samsung Galaxy S7 edge πήρε φωτιά, η συσκευή μίας γυναίκας από τις Φιλιππίνες φαίνεται πως υπερθερμάνθηκε σε τέτοιο βαθμό που άρχισε να βγάζει καπνούς την ώρα που βρισκόταν στα χέρια της κόρης της.
Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, η γυναίκα έριξε νερό στην συσκευή την οποία στην συνέχεια τύλιξε με μία βρεγμένη πετσέτα. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Samsung, η οποία προθυμοποιήθηκε να αντικαταστήσει δωρεάν την συσκευή, ωστόσο η κάτοχος της συσκευής, φοβούμενη ότι το περιστατικό μπορεί να επαναληφθεί, ζήτησε να της επιστραφούν τα χρήματα.

Λίγο αργότερα η γυναίκα έλαβε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής του τμήματος marketing της Samsung στην χώρα, ο οποίος της είπε ότι η εταιρεία του θα διερευνήσει το ζήτημα.
Αν και φαίνεται πως τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι μεμονωμένα -μην ξεχνάμε ότι τα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge κυκλοφόρησαν κάποιους μήνες πριν από το Galaxy Note7- εντούτοις τα προβλήματα με τις μπαταρίες δεν λένε να κοπάσουν για την Samsung, προβλήματα που αναμφισβήτητα χτυπούν την φήμη της εταιρείας και τα προϊόντα της.

Πηγή

​Αυξάνονται οι κυβερνοεπιθέσεις στις επιχειρήσεις διοχετεύοντας κακόβουλο λογισμικό σε εκατομμύρια υπολογιστές

Free stock photo of laptop, macbook pro, technology, computerΣύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση ISTR2016 Ransomware and Businesses της Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το ransomware αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επικίνδυνες απειλές στον κυβερνοχώρο τόσο για τις επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς όσο και για τους καταναλωτές εν γένει, με τις παγκόσμιες απώλειες να φθάνουν πλέον τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έκθεσης, «τους τελευταίους 12 μήνες, το ransomware έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ωριμότητας και απειλής. Σημαντικές «συμμορίες» ransomware είναι σε θέση να διοχετεύσουν το κακόβουλο λογισμικό τους σε εκατομμύρια υπολογιστές. Οι χρήστες που έχουν χτυπηθεί από ransomware, βρίσκουν τα πολύτιμα δεδομένα τους κλειδωμένα με ισχυρή και συχνά αδιαπέραστη κρυπτογράφηση.

Η τελειότητα του επιχειρηματικού μοντέλου που χρησιμοποιεί το ransomware έχει δημιουργήσει μία νοοτροπία χιονοστιβάδας μεταξύ των επιτιθέμενων, καθώς καθημερινά αυξάνεται το χρηματικό ποσό που προσπαθούν να εκμαιεύσουν από τα θύματά τους. Οι αριθμοί παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση, με τον αριθμό των νέων οικογενειών ransomware που ανακαλύφθηκε το 2015 μόνο, να φτάνει τις 100 και ο μέσος όρος λύτρων που ζητούν οι επιτιθέμενοι είναι τα 679 δολάρια ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις παρουσιάζει αύξηση με τις ευρείας κλίμακας επιθέσεις ransomware να παραμένουν η πιο διαδεδομένη μορφή της απειλής. Όπως αποδεικνύεται από δύο μελέτες περιπτώσεων που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης της Symantec, οι επιθέσεις αυτές χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ενώ χρησιμοποιούνται τεχνικές που βλέπουμε συχνότερα σε εκστρατείες κυβερνοκατασκοπίας.

Μία επιτυχημένη επίθεση σε έναν οργανισμό μπορεί ενδεχομένως να μολύνει χιλιάδες υπολογιστές, προκαλώντας μαζική λειτουργική ζημιά και σοβαρή βλάβη στα έσοδα, αλλά και στη φήμη. Μόλις οι συμμορίες του κυβερνοεγκλήματος δουν ορισμένες επιχειρήσεις να υποκύπτουν σε αυτές τις επιθέσεις και να πληρώνουν τα λύτρα, όλο και περισσότεροι εισβολείς ακολουθούν στην προσπάθεια να αρπάξουν το μερίδιό τους από τα πιθανά κέρδη.

Οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις απειλές στις οποίες τους θέτει το ransomware και να χτίζουν κατά προτεραιότητα πάνω στην ασφάλειά τους. Μία πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης, ενώ είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας και η εκπαίδευση των τελικών χρηστών σχετικά με το ransomware, αφού και οι επικίνδυνοι κυβερνοεγκληματίες βελτιώνουν συνεχώς τις τακτικές επίθεσης που χρησιμοποιούν».

Συνοπτικά τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης είναι τα ακόλουθα:

 Ενώ οι ransomware επιθέσεις δρούσαν, μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, αδιακρίτως, πλέον δείχνουν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για στοχευμένες επιθέσεις σε επιχειρήσεις.
 Ένας μεγάλος αριθμός από ομάδες ransomware έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές επίθεσης, εμφανίζοντας ένα επίπεδο παρόμοιο με επιθέσεις κυβερνοκατασκοπίας.
 Ο τομέας των υπηρεσιών πλήττεται περισσότερο με ποσοστό 38%. Ακολουθούν οι κατασκευές και ο οικονομικός τομέας με 17%, ενώ οι ασφάλειες, η κτηματαγορά και η δημόσια διοίκηση, βρίσκονται, επίσης, σε υψηλές θέσεις με ποσοστό 10%.
 Η μέση ζήτηση σε λύτρα υπερδιπλασιάστηκε και βρίσκεται στα 679$, από 294$ στα τέλη του 2015.
 Ο αριθμός των νέων οικογενειών ransomware παρουσιάζει σταθερή αύξηση, από το 2011, με το 2015 να καταγράφει υψηλό ρεκόρ, αφού ανακαλύφθηκαν 100 νέες οικογένειες.
 Η έλευση του ransomware-as-a-service (RaaS) σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός εγκληματιών του κυβερνοχώρου μπορεί να αποκτήσει το δικό του ransomware, ακόμη και με χαμηλά επίπεδα τεχνογνωσίας.
 Η στροφή προς το crypto-ransomware συνεχίζεται. Οι νέες παραλλαγές που έχουν ανακαλυφθεί, μέχρι τώρα, μέσα στο 2016, φτάνει στο 80%.
 Μεταξύ Ιανουαρίου 2015-Απριλίου 2016, οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο από το ransomware, κατέχοντας το 28% στην παγκόσμια κατάταξη. Ακολουθούν: Καναδάς, Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία και Μαλαισία.
Συμβουλές για επιχειρήσεις και τελικούς χρήστες

 Νέες παραλλαγές ransomware εμφανίζονται σε τακτική βάση, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας.
 Διατηρήστε το λειτουργικό σύστημα και τις υπόλοιπες εφαρμογές ενημερωμένα, αφού οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν patches για ευπάθειες ασφάλειας ransomware που ανακαλύπτονται.
 Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μία από τις κύριες μεθόδους διόδους για επιθέσεις. Διαγράψτε τυχόν ύποπτα e-mail που λαμβάνετε, ειδικά εάν περιέχουν συνδέσμους ή/και άγνωστα συνημμένα.
 Να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για κάθε συνημμένο αρχείο που φτάνει, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Office και σας συμβουλεύει να ενεργοποιήσετε μακροεντολές, για να δείτε το περιεχόμενό του.
 Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων, για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τις επιθέσεις από ransomware. Οι επιτιθέμενοι έχουν επιρροή πάνω στα θύματά τους, κρυπτογραφώντας τα πολύτιμα αρχεία τους. Αν το θύμα έχει αντίγραφα ασφαλείας, μπορεί να αποκαταστήσει τα αρχεία του, μόλις αντιληφθεί και «καθαρίσει» την επίθεση.
Υιοθετώντας μία πολυεπίπεδη προσέγγιση για την ασφάλεια, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μόλυνσης. Η Symantec διαθέτει μία ολοκληρωμένη στρατηγική που προστατεύει από το ransomware σε τρία στάδια: Την πρόληψη, τον περιορισμό και την ανταπόκριση.

Πηγή

Νέα έκδοση macOS Sierra είναι διαθέσιμη!

Free stock photo of apple, desk, laptop, notebookΔιαθέσιμο είναι η macOS Sierra, η νέα έκδοση λογισμικού για Mac η οποία φέρνει νέα χαρακτηριστικά όπως:

Λειτουργία Auto Unlock για άμεση πρόσβαση στο Mac εφόσον ο χρήστης φοράει Apple Watch

macos-sierra auto unlock

Λειτουργία Universal Clipboard για εύκολη αντιγραφή/επικόλληση μεταξύ Mac και iOS συσκευών.

macos-sierra universal clipboard

Τα αρχεία του descktop του Mac αλλά και του φακέλου Documents είναι πλέον διαθέσιμα μέσω iCloud σε όλα τα Mac του χρήστη καθώς και στις iOS συσκευές του.

macos-sierra icloud drive

Apple Pay στο Web για αγορές μέσω eShop.

macos-sierra Apple Pay Web

Siri στο Mac (με εικονίδιο στο menu bar και στο dock).

macos-sierra Siri

Τα tabs πλέον χρησιμοποιούνται σε όλες τις εφαρμογές συστήματος αλλά και σε 3rd-party apps για εύκολη πλοήγηση μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών. Επίσης, Λειτουργία Picture in picture (όπως είδαμε πρόσφατα στο iPad).

macos-sierra tabs p-i-p

Βελτιστοποίηση χωρητικότητας δίσκου με διαγραφή διπλότυπων αρχείων και αποθήκευση παλαιών αρχείων που δε χρησιμοποιεί ο χρήστης στο iCloud.

Αναλυτικά:

To Mac λειτουργεί με το iCloud και τις συσκευές Apple με νέους έξυπνους τρόπους. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε κάθε ημέρα σας βοηθούν να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο τις φωτογραφίες, τη μουσική και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.
Αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ συσκευών με το Καθολικό πρόχειρο.
Αντιγράψτε ένα απόσπασμα, μια εικόνα ή ένα βίντεο σε μια συσκευή και επικολλήστε το σε μια άλλη συσκευή.
Αυτόματη είσοδος χάρη στο Αυτόματο ξεκλείδωμα.
Πραγματοποιήστε είσοδο αυτόματα στο Mac όταν φοράτε το Apple Watch, χωρίς να χρειάζεται εισαγωγή συνθηματικού.
Προσπελάστε τα αρχεία που βρίσκονται στο γραφείο εργασίας σας στο Mac από το iPhone χάρη στο Γραφείο εργασίας και στα Έγγραφα iCloud.
Αυτόματη αποθήκευση όλων των αρχείων γραφείου εργασίας και Εγγράφων σας στο Mac στους φακέλους «Γραφείο εργασίας» και «Έγγραφα» στο iCloud, ώστε να έχετε δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά από όλες τις συσκευές.
Ελευθερώστε εύκολα χώρο στο Mac σας με τον Βελτιστοποιημένο χώρο αποθήκευσης.
Αυτόματη αποθήκευση των αρχείων που χρησιμοποιούνται σπάνια στο iCloud, όπου θα είναι διαθέσιμα κατ’ απαίτηση.
Πρόσθετα εργαλεία που βοηθούν στην αφαίρεση αρχείων που δεν χρειάζεστε ώστε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χώρο.
Ανακαλύψτε εκ νέου τις καλύτερες εμπειρίες σας στη βιβλιοθήκη Φωτογραφιών.
Απολαύστε αγαπημένες στιγμές και στιγμές που μπορεί να έχετε ξεχάσει από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας χάρη στις Αναμνήσεις.
Κάποιες δυνατότητες μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές ή γλώσσες. Κάποιες δυνατότητες έχουν απαιτήσεις υλισμικού. Κάποιες δυνατότητες απαιτούν πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud.

Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση του λογισμικού του Mac σας στο macOS Sierra φροντίστε ώστε να έχετε πάρει backup του συστήματος.

Όπως αναφέρει η ίδια η Apple:

Before you upgrade, we recommend that you back up your Mac. You should also have your Apple ID and password handy. Then, if your Mac is running OS X Lion 10.7.5 or later, you can upgrade directly to macOS Sierra.

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν το macOS Sierra:

MacBook (Late 2009 or newer)
MacBook Pro (Mid 2010 or newer)
MacBook Air (Late 2010 or newer)
Mac mini (Mid 2010 or newer)
iMac (Late 2009 or newer)
Mac Pro (Mid 2010 or newer)

Πηγή

26 Σεπ 2016

Τα καλύτερα και ασφαλέστερα site για κατέβασμα δωρεάν προγραμμάτων!

Free stock photo of hand, laptop, notebook, typingΟι καλύτερες ιστοσελίδες για κατέβασμα δωρεάν προγραμμάτων πάντα με ασφάλεια χάρις αυτές τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες γιατί κάποιες άλλες σελίδες περιέχουν προγράμματα τα οποία είναι μολυσμένα με διάφορους ιούς ή malware και άλλα διάφορα διαφημιστικά,δείτε λοιπόν τις παρακάτω ιστοσελίδες.
Απενεργοποιήστε την επέκταση AdblockΑποτέλεσμα εικόνας για Adblock για να μεταφερθείτε στις σελίδες.Softpedia.com


Το Softpedia παρέχει έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων πάνω από 900.000 προγράμματα τα οποία ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows,Mac,Linux,Android,iOS,Windows Phone).


Majorgeeks.com

To Majorgeeks από τις παλαιότερες ιστοσελίδες στο χώρο της λήψης λογισμικού περιέχει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων μπορεί η εμφάνισή της να μοιάζει παλιά αλλά είναι από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες στο χώρο αυτό και ασφαλής.


Filehippo.com

Από τις ποιο γνωστές σελίδες στο χώρο αυτό,περιέχει επίσης έναν Update Checker τον οποίο κατεβάζετε στον υπολογιστή σας και στην συνέχεια σαρώνει όλα τα προγράμματα στον υπολογιστή σας και σας ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχετε πρέπει να ενημερωθεί ή όχι.

Filepuma.com


Το FilePuma είναι παρόμοιο με το FileHippo μοιάζουν σε πολλά με την διαφορά ότι το FilePuma τα έχει τα προγράμματα του κατηγοριοποιημένα σε σχέση με το FileHippo και μπορείς να τα βρεις ευκολότερα.Σου δίνει επίσης έναν Update Detector ο οποίος έχει όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα.

Portableapps.com

Το Portableapps.com μπορείτε να κάνετε λήψη μεμονωμένων προγραμμάτων εκτελέσιμα ή χωρίς εγκατάσταση.Διαθέτη επίσης μια εφαρμογή την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή στο usb φλασάκι σας και έτσι θα έχετε μαζί σας τις φορητές πλέον εφαρμογές που εκτελούνται και ενημερώνονται.

Download.com

Στο download.com του πασίγνωστου CNET μπορείτε να κατεβάσετε αξιόπιστα προγράμματα .Προσέξτε λίγο γιατί έχει έναν ειδικό εγκαταστάτη στον οποίο περιέχει διάφορα άλλα άκυρα προγράμματα τα οποία μπορείτε να από-επιλέξετε με προσοχή όμως.


Downloadcrew.com

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχει έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων για κατέβασμα και μάλιστα περιγράφοντας τα αναλυτικά για όλα τα λειτουργικά συστήματα.(Windows,Mac,Linux,Android,iOS,Windows Phone)

Sourceforge.net


Το αρκετά δημοφιλές sourceforge.net με μεγάλη γκάμα προγραμμάτων.


Filehorse.com


Το FileHorse δεν παρέχει πολλά προγράμματα.  μόνο τα βασικά καλύτερα και χρήσιμα προγράμματα.Tucows.com/downloads

Ο μαθουσάλας θα λέγαμε στον χώρο των συγκεκριμένων σελίδων από το 1993 περιέχει πολλά ασφαλή και αξιόπιστα προγράμματα.

Αν δεν λειτουργεί κάποιος σύνδεσμος παρακαλώ σχολιάστε.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το νέο υβριδικό λειτουργικό σύστημα της Google "Andromeda"

Αποτέλεσμα εικόνας για "Andromeda"Οι fans της αμερικανικής εταιρείας περιμένουν πώς και πώς την 4η Οκτωβρίου, όπου η Google θα ανακοινώσει νέο hardware και συγκεκριμένα τα Pixel Phones, τα “νέα Nexus” που κατασκευάζει σε συνεργασία με την HTC. Ωστόσο, πέρα από νέο… hardware, το event ίσως έχει περισσότερα να μας προσφέρει, όπως… νέο software.

Και κάποιες φήμες σημειώνουν ότι το αναμενόμενο Android/Chrome OS υβριδικό λειτουργικό σύστημα -που εσωτερικά ονομάζεται Andromeda- ίσως κάνει πρεμιέρα από την εταιρεία σε αυτή την εκδήλωση.

nexus-9

Οι πληροφορίες θέλουν τη Google να το δοκιμάζει σε μία γνώριμη συσκευή, το Nexus 9 κατασκευασμένο από την HTC, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για την παρουσία του στο Android 7.0 Nougat AOSP.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ότι στο event θα έχουμε έστω μία πρώιμη αναφορά στο “Andromeda” ώστε να γνωρίσουμε επίσημα τα σχέδια της Google σ’ αυτό το υβριδικό λειτουργικό. Αναμένουμε!

Πηγή

Βρείτε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο Dark Web με αυτό το νέο εργαλείο!

Βρείτε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο Dark Web με αυτό το νέο εργαλείο! Dark WebΜία εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών, η Terbium Labs, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βρει τα προσωπικά σας δεδομένα, εάν υπάρχουν, στο Dark Web. Το προϊόν της, το Matchlight, συγκρίνει τις αναζητήσεις σας με μία βάση από fingerprints αποθηκευμένη στον server της εταιρείας. Η διαδικασία παραμένει ιδιωτική -ακόμη και η Terbium δεν ξέρει ποια είναι τα δεδομένα που προσπαθείτε να βρείτε.

Η ασφάλεια δεδομένων είναι ένα από τα πιο εμφανή προβλήματα για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι υπάρχουν προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο και σε μέρη που δεν θέλουμε να βρίσκονται. Το Dark Web είναι μια μεγάλη αγορά, στην οποία διατίθενται προς πώληση αριθμοί πιστωτικών καρτών και άλλων εμπιστευτικών στοιχείων. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένα μέσο για τους μαθητές με το οποίο μπορούν να αυξήσουν τους βαθμούς τους στο σχολείο.

Βρείτε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο Dark Web με αυτό το νέο εργαλείο! Dark Web

Τώρα, ένα σημαντικό ερώτημα είναι πώς μπορούμε να ελέγξουμε εάν τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως όνομα, τηλέφωνο, στοιχεία πιστωτικών καρτών και λοιπά υπάρχουν στο Dark Web; Η Terbium Labs, μια εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών, έχει δημιουργήσει το Matchlight, με το οποίο μπορούμε να βρούμε τα δεδομένα μας  που είναι κρυμμένα βαθιά στο Dark Web και που μπορούν να προσεγγιστούν μέσω Tor.

Την Τρίτη, η Terbium ανακοίνωσε το data intelligence σύστημά της που ονομάζεται Matchlight. Αυτό που κάνει το προϊόν είναι να ψάχνει στο διαδίκτυο και στο Dark Web για να βρει όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια λέξη-κλειδί, για παράδειγμα, τον αριθμό κοινωνικής σας ασφάλισης, ένα εμπιστευτικό έγγραφο, ένα πηγαίο κώδικα και λοιπά.

Αυτό το data intelligence εργαλείο περιλαμβάνει έναν web crawler που συλλέγει δεδομένα από το ανοιχτό Διαδίκτυο και το Dark Web. Στη συνέχεια, δημιουργεί ψηφιακές υπογραφές (fingerprints) των δεδομένων και τα αποθηκεύει στη βάση δεδομένων της Terbium Labs.

Ένας χρήστης μπορεί να κάνει μία αναζήτηση χρησιμοποιώντας το web interface του Matchlight. Η όλη διαδικασία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμη και η Terbium Labs να μην έχει καμία ιδέα για το ψάχνει ο χρήστης.

Όλη η επεξεργασία γίνεται από την πλευρά του πελάτη. Η μονόδρομη κρυπτογραφική hash τιμή για το ερώτημα αναζήτησης υπολογίζεται από την πλευρά του πελάτη. Το κρυπτογραφικό fingerprint, στη συνέχεια, αποστέλλεται στους διακομιστές της Terbium, όπου γίνεται σύγκριση με την υπάρχουσα βάση δεδομένων των δισεκατομμυρίων fingerprints.
matchlight-workflow Dark Web
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σύστημά της μπορεί να ενημερώσει, αν μία αντιστοιχία βρεθεί στη βάση δεδομένων. Ωστόσο, για την αναζήτηση των δεδομένων στο Dark Web, μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες. Το Matchlight είναι διαθέσιμο ως δωρεάν προϊόν με περιορισμένο αριθμό αναζητήσεων. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των αναζητήσεων μεταβαίνοντας σε μία συνδρομή επί πληρωμή. Ένα Matchlight API είναι δωρεάν διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από προχωρημένους χρήστες για να παρακολουθούν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Terbium Labs για να μάθετε περισσότερα για το Matchlight.

Πηγή

Οι hardware απαιτήσεις του Titanfall 2 ανακοινώθηκαν!

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanfall 2Το Titanfall 2 είναι αναμφισβήτητα οπτικά εντυπωσιακό, όμως για να πετύχετε το απόλυτο οπτικό αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε μία Nvidia GTX 1080! Από εκεί και πέρα η Respawn Entertainment έδωσε στη δημοσιότητα και δύο ακόμα πιο "συμβατικές" συνθέσεις για όσους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι με πιο απλά γραφικά.

Όπως ήδη το περιμέναμε εδώ και αρκετούς μήνες -και ειδικά μετά την κυκλοφορία των νέων καρτών γραφικών- τα 2GB VRAM και η Nvidia GTX 660 αρχίζουν να γίνονται πλέον το ελάχιστο απαραίτητο hardware για τα νεότερα παιχνίδια. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψετε την 1GB κάρτα γραφικών σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanfall 2 HD

Ελάχιστες απαιτήσεις:

Λειτουργικό σύστημα: Window s 7 64-bit
Επεξεργαστής: Intel Core i3-3600t ή ανάλογος AMD
Μνήμη: 8GB RAM
Κάρτα γραφικών: NVIDIA Geforce GTX 660 2GB ή AMD Radeon HD 7850 45 GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο

Προτεινόμενο σύστημα:

Λειτουργικό σύστημα: Window s 7 64-bit
Επεξεργαστής: Intel Core i7-6700k ή ανάλογος AMD
Μνήμη: 16GB RAM
Κάρτα γραφικών: NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB ή AMD Radeon RX 480 8GB
45 GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε Windows, PlayStation 4 και Xbox One στις 28 Οκτωβρίου.

Πηγή