Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

30 Ιουλ 2016

Τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό

Αποτέλεσμα εικόνας για thief smartphoneΟι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το ΙΜΕΙ(International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων),  του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το ΙΜΕΙ του κινητού σου. Σημείωσε τον και φύλαξε τον κάπου. Ενημερώστε την αστυνομία για την κλοπή πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα και εκεί μπορείτε αυτεπάγγελτα να κάνετε μήνυση κατά αγνώστων και δεν πληρώνετε τίποτα γι'αυτό. Θα σας χρειαστεί αργότερα σε περίπτωση που βρεθεί. 

Επίσης ειδοποιήστε αμέσως τον παροχέα σας και δώστε αυτό τον αριθμό ώστε να απενεργοποιήσουν την κάρτα SIM. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM φυσικά και δεν θέλεις να σε χρεώσει ο κλέφτης με υπεραστικές κλήσεις κ.α έτσι δεν είναι;.Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.Και μαζί με τη δήλωση θα κάνετε στον παροχέα θα πρέπει να τους στείλετε και το έγγραφο που καταθέσατε στην αστυνομία. Τηλέφωνα: Για την Cosmote στο 6971013838, για τη Vodafone στο 6944403830 και για τη Wind στο 6935601260.

Αν το κινητό σας είναι smartphone πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς των εφαρμογών και των σελίδων από τις οποίες είχατε πρόσβασή από το κινητό σας (πχ facebook,instagram,twitter, googlemail, web banking κλπ.) έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι ο κλέφτης δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κακόβουλη πράξη.Μπορείτε ακόμα και να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης ή κλειδώματος ή εντοπισμού.Το σημαντικότερο είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό η κλοπή κινητών θα είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 09/04/2018.

Δείτε ακόμα:Προστατευτείτε απόλυτα από ακτινοβολίες κινητών,wifi,κεραιών-κινητής τηλεφωνίας,πυλώνων κ.α.

21 Ιουλ 2016

Εκτός λειτουργίας το site Kickass Torrents συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του

O Ουκρανός, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πειρατικής ιστοσελίδας στον κόσμο, το Kickass Torrents, έχει κατηγορηθεί για την διανομή παράνομων αντίγραφων ταινιών, μουσικής και άλλων αρχείων συνολικής αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ «αποκάλυψε» μια σειρά ποινικών κατηγοριών ενάντια στον Άρτεμ Βάουλιν, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, ο οποίος συνελήφθη στην Πολωνία την Τετάρτη και ζητείται από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες.

O Βάουλιν είναι ο ιδιοκτήτης του Kickass Torrents – σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ – ή αλλιώς KAT, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν αφανίσει το Pirate Bay, και άλλες γνωστές ιστοσελίδες που παρέχουν την δυνατότητα παράνομης, δωρεάν λήψης ταινιών, μουσικής και άλλων αρχείων.

Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι θα επιδιώξουν να γίνει έκδοση του Βάουλιν, ώστε να αντιμετωπίσει της κατηγορίες που του προσάπτονται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο, που έδωσε την εντολή για το κλείσιμο ενός τραπέζικού λογαριασμού και επτά ιστοσελίδων που συνδέονται με την ιστοσελίδα διανομής αρχείων.

Η αξία της ιστοσελίδας υπολογίζεται στα 54 εκατομμύρια δολάρια, με τα ετήσια έσοδα από διαφημίσεις να κυμαίνονται από τα 12.5 εκατομμύρια μέχρι τα 22.3 εκατομμύρια δολάρια.

19 Ιουλ 2016

Χάλασε το κουμπί και δεν ανοίγει η μονάδα οπτικού δίσκου λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια Συντόμευση Πληκτρολογίου

Αν η μονάδα οπτικού σας δίσκου(DVD,Bluray Drive) χάλασε για κάποιον λόγο και δεν λειτουργεί το "συρτάρι" για να βάλετε το DVD ή Bluray σας ή θέλετε απλά να κάνετε τη χρήση αυτού εύκολη για εσάς πατώντας απλά 1-2 πλήκτρα μπορείτε να το ανοιγοκλείσετε χάρις σε αυτό το πρόγραμμα που ονομάζετε Door Control είναι μόλις 2MB και θα σας βοηθήσει εύκολα να ανοίγετε και να κλείνετε τη μονάδα του οπτικού σας δίσκου.

Όταν την εγκαταστήσετε κάτω δεξιά θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων κάντε εκεί δεξί κλικ και επιλέξτε Set Shortcut Key και πληκτρολογήστε την συντόμευση που θέλετε.


Αλλάξτε το Facebook σας με το Facebook Flat Design

Μερικοί από εσάς μπορεί να χρησιμοποιείτε το Facebook σας μέρα νύχτα, συνεχώς και αδιαλείπτως, θέλοντας να είστε πάντα μέσα στα πράγματα. Ίσως όμως να έχετε βαρεθεί να βλέπετε πάντα την ίδια παλιά, μονότονη εμφάνιση του Facebook. Ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του μπορεί να μην σκέφτονται καν ακόμα να αλλάξουν την πανάρχαια εμφάνιση του Facebook, αλλά εσείς τώρα μπορείτε. Αν έχετε βαρεθεί με το πώς φαίνεται το Facebook σας, αυτό το άρθρο θα σας προσφέρει μια εναλλακτική λύση.

Για εκείνους λοιπόν που θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται το Facebook στο Google Chrome τους, μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη νέα καταπληκτική επέκταση του Chrome που ονομάζεται Facebook Flat.

Flat - tema visual de Facebook moderno y mas ligero Flat

Το Facebook Flat σας δίνει όχι μόνο τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα επίπεδη δροσιστική εμφάνιση για το Facebook σας, αλλά αφαιρεί επίσης και κάθε είδους διαφήμιση που τυχόν κυκλοφορεί στο facebook από το χρονολόγιό σας. Η νέα επέκταση Facebook Flat, έρχεται επίσης με πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, ένα εκ των οποίων είναι η δυνατότητα να βλέπετε το ποιος είδε το προφίλ σας, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε ποιος έχει επισκεφθεί το προφίλ σας στο Facebook.

Η επέκταση Facebook Flat είναι ένα ευχάριστο θέαμα για τα μάτια, διότι αφαιρεί όλες τις παραμέτρους που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας και σας δίνουν μια καθαρή εικόνα. Κατεβάστε την εφαρμογή Facebook Flat στο Chrome browser σας από το Chrome Store.

Πηγή:secnews.gr

17 Ιουλ 2016

Oι δέκα πόλεις του πλανήτη που «παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα»

Ποιες πόλεις θα ανθίσουν κατά τα επόμενα 35 χρόνια και γιατί.

Σε λιγότερο από 35 χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα δυο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. άνθρωποι, θα ζουν σε αστικές περιοχές. Οι πόλεις όμως που θα ανθίσουν περισσότερο είναι εκείνες που θα βασίζονται στην τεχνολογία και θα δημιουργούν ευκαιρίες σε όσους θέλουν να την εξελίξουν.

Σύμφωνα με το TechInsider, οι πόλεις αυτές διακρίνονται για την πρόοδό τους στον τομέα της τεχνολογίας, τα επιχειρηματικά κεφάλαια που δαπανώνται σε αυτήν, καθώς και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες.


Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις δέκα πιο hightech πόλεις του κόσμου:

1. ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΚΟ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΤο Σαν Φρανσίσκο είναι η «πηγή της τεχνολογίας» και το επίκεντρο όλων των τεχνολογικών πραγμάτων. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η πόλη της Καλιφόρνια φιλοξενεί τη Silicon Valley.

2. ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΤο Λονδίνο διαθέτει εξαιρετικά δημόσια μέσα μεταφοράς και μάλιστα μέχρι το 2018, οι δέκα γραμμές του μετρό αναμένονται να συνδεθούν με επιπλέον 30 υφιστάμενες στάσεις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Ευρώπης, του οποίου το κόστος θα αγγίξει τα 20 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το Λονδίνο διαθέτει περισσότερες startup επιχειρήσεις από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, ενώ αναμένονται να ανοίξουν πάνω από 11.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας τα επόμενα δέκα χρόνια.

3. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑH Νέα Υόρκη στον τομέα της τεχνολογίας σημειώνει σημαντική πρόοδο. Πάνω από 7.000 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της πόλης προσέφερε 100.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013.

4. ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΤο Σεούλ θεωρείται η πόλη του μέλλοντος. Μάλιστα, λέγεται ότι η πόλη της Νότια Κορέας διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου.

5. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΗ παραγωγή ταινιών δεν είναι η μόνη βιομηχανία στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με μια έκθεση του LA County Economic Development Corporation που δημοσιεύθηκε το 2014, το Λος Άντζελες διαθέτει περισσότερες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των ΗΠΑ.

6. ΒΟΣΤΩΝΗ, ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗ Ένας τεράστιος αριθμός συναρπαστικών τεχνολογιών έχει δημιουργηθεί από τη Βοστώνη τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ελίτ της εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEM) από το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κα. Η πόλη διαθέτει μια «χούφτα» εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων (Battery Ventures, Atlas Venture, Bessemer Venture Partners, Matrix Venture Partners), οι οποίες «ρίχνουν» χρήματα σε εργαστήρια καινοτομίας και πανεπιστημιακές startup επιχειρήσεις.

7. ΤΑΙΠΕΙ, ΤΑΙΒΑΝTo Ταϊπέι θεωρείται ηγέτης στο βιομηχανικό σχεδιασμό και είναι η έδρα μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως οι Asus, MSI, Gigabyte και Acer, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

8. TOΡΟΝΤΟ, ΚΑΝΑΔΑΣΤο Τορόντο γεμάτο με startup επιχειρήσεις και καινοτόμες υποδομές, οι οποίες προέρχονται από μέρη όπως το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco, είναι το κέντρο του 30% των επιχειρήσεων πληροφορικής του Καναδά, η πλειοψηφία των οποίων διαθέτει λιγότερο από 50 υπαλλήλους. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργεια των νέων εταιρειών πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην επόμενη δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις προσφέρουν στην πόλη 52 δισ. δολάρια ετησίως.

9. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΜΑΛΑΙΣΙΑΗ Σιγκαπούρη τα τελευταία χρόνια υπερηφανεύεται για τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό προγραμματιστών και επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η πόλη-κράτος διαρκώς δημιουργεί νέες υποδομές και πολυόροφα κτίρια υψηλής τεχνολογίας, ενώ έχει συνεργαστεί με το ΜΙΤ προκειμένου να κατασκευάσει μια πιο έξυπνη μεταφορά, η οποία θα βασίζεται λιγότερο στα ιδιωτικά αυτοκίνητα και περισσότερο στα δημόσια τρένα.

10. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑTo Άμστερνταμ συνδυάζει την οικονομική τεχνολογία, την ενεργειακή απόδοση και τον πολιτισμό των startup επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό θεωρείται το «εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη». Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου ντίζελ, προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά έως το 2025 αποκλειστικά και μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγή:fortunegreece.com

Μια νέα καμπάνια της Microsoft Ελλάς με το όνομα A Day with Great People

A Day with Great People, η νέα καμπάνια της Microsoft ΕλλάςΗ Microsoft Ελλάς, εμπνευσμένη από το κεντρικό μήνυμα των Windows 10, “Do Great Things”, δημιούργησε, σε συνεργασία με την GoPro την ξεχωριστή καμπάνια, “A Day with Great People”. Στόχος της Microsoft είναι να αναδείξει την προσπάθεια καθημερινών ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας, και επιλέγουν να ξεπερνούν τα όρια τους, με μοναδικό κίνητρο να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η καμπάνια έκανε πρεμιέρα με πρωταγωνιστή τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στον εθελοντισμό, στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Η Microsoft, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, να πρωταγωνιστήσουν σε εντυπωσιακά βίντεο, με τη χρήση καμερών δράσης GoPro, προκειμένου να διηγηθούν την ξεχωριστή ιστορία τους και τους τρόπους με τους οποίους κατάφεραν να  ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μας εμπνεύσει και να μας παρακινήσει στο να κάνουμε και εμείς σπουδαία πράγματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στο πρώτο βίντεο της καμπάνιας, ο Λευτέρης Παρασκευάς περιγράφει πώς πίσω από την κάθε του προσπάθεια να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια του, κρύβεται πάντα ένας καλός σκοπός. Μέσα από τις δράσεις του, επιθυμεί να αυξήσει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και να παρακινήσει την φιλανθρωπική συνείδηση των ανθρώπων.  Όπως τονίζει και ο ίδιος «Δίνοντας τη βοήθεια μου στους άλλους βρίσκω νόημα να ξεπερνώ τα όρια μου.»

Η Microsoft, με βασικό όχημα την τεχνολογία, και συγκεκριμένα τη δύναμη των Windows 10, στηρίζει και ενισχύει τους ανθρώπους, προσφέροντας τους πρόσβαση στα πιο καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να πετυχαίνουν και να κάνουν περισσότερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά στη χώρα μας και να προβάλλει τις μοναδικές ιστορίες τους, αναδεικνύοντας το έργο τους και στηρίζοντας τους ώστε να μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα.

16 Ιουλ 2016

Το πρώτο 10πύρηνο(Deca-core) smartphone της Vernee στο πρώτο επίσημο unboxing του

1Ως το πρώτο Deca-core smartphone με στόχο κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά, η ναυαρχίδα της vernee για το 2016 – Apollon Lite παίρνει το προβάδισμα στην έναρξη του ευρωπαϊκού ταξιδιού του.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Vernee Apollon Lite φέρει ton Helio X20, το νεότερο chipset από MediaTek για το 2016.

Τα τρία cluster των δέκα πυρήνων που διαθέτουν οι Helio X20 και X25 θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30%.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σημείο πώλησης αυτού του τσιπ και 0 κύριος λόγος για τον οποίο το επέλεξε η vernee για την πρώτη ναυαρχίδα της.

Εκτός αυτού, η απόδοση του δεκαπύρηνου chip είναι πραγματικά δυνατή.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Vernee στο παρελθόν, το vernee Apollon Lite σκόραρε σχεδόν 95000 σto AnTuTu, το οποίο φυσικά, σχετίζεται με τη μνήμη RAM των 4GB σε συνδιασμό με την 32GB ROM και βαθιά βελτιστοποίηση του συστήματος.

Μετά την περίοδο προπώλησης, η Vernee τελικά ξεκίνησε την αποστολή του Apollo Lite από τους εγκεκριμένους μεταπωλητές της. Αυτοί που αγόρασαν το Apollo Lite στην προπώληση θα παραλάβουν τις συσκευές τους στα τέλη Ιουλίου.

Επιπλέον, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν με το λανσάρισμα του mid-range smartphone – Thor, η Vernee θα διαθέσει επίσης το πρώτο OTA update για αυτή την ναυαρχίδα σύντομα.

Η Vernee συνεχίζοντας να προσφέρει after sale υπηρεσίες, καταφέρνει να ξεχωρίσει από τους άλλους κατασκευαστές.

Εν τω μεταξύ, vernee επίσημη κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο unboxing βίντεο σήμερα για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια βασική κατανόηση του πώς είναι το νέο τηλέφωνό της.


Πηγή:techmaniacs.gr

Μπορείτε τώρα να κατεβάσετε το Pokemon GO επίσημα στην Ελλάδα!

Όπως ανακοίνωσε η αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα CD Media μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook το Pokemon Go είναι επιτέλους διαθέσιμο για τους Έλληνες χρήστες μέσα από τα επίσημα καταστήματα Apple και Google.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επίσημα μέσω του FB Page του Pokemon Go πως το game διατίθεται πλέον σε 26 νέες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Screen Shot 2016-07-16 at 15.08.41

Παραθέτουμε τα links που μπορείτε να κατεβάσετε κι εσείς (χωρίς πλέον κόλπα, APK κλπ) το παιχνίδι που συζητά όλος ο πλανήτης.

iOS Link

Android Link

Καλό κάψιμο και… ψάξιμο Pokemon!

Πηγή:digitallife.gr

Το Simple ADB Tool είναι καλύτερο εργαλείο μέχρι στιγμής για χρήση του ADB και του Fastboot στον υπολογιστή μας

Αν και έχουμε καιρό να αναφερθούμε στο ADB και το Fastboot, τα δύο αυτά εργαλεία παραμένουν οι απόλυτες επιλογές, που μας βοηθούν να επιδιορθώσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν στο Android. Επειδή πολύς κόσμος δεν τα πάει καλά με το τερματικό και επειδή οι εντολές για το μέσο χρήστη δεν είναι κάτι που του βγαίνει φυσιολογικά, δημιουργήθηκε το Simple ADB Tool, ένα εργαλείο με γραφικό περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και κυρίως είναι εύκολο στη χρήση.

Simple-ADB-Tool-pic1

Το κατεβάζουμε από την επίσημη σελίδα του στο XDA και αφού το τρέξουμε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε "Options > ADB installer" για να εγκαταστήσουμε και τους driver για τη συσκευή μας. Στη συνέχεια επιλέγουμε το ADB ή το Fastboot, αναλόγως ποιο από τα δύο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάμε το "Commands list" για να διαλέξουμε την εντολή που μας χρειάζεται.

Όσον αφορά το fastboot υπάρχουν πολύ βασικά πράγματα για να κάνεις όπως για παράδειγμα να εγκαταστήσεις αρχεία img σε οποιοδήποτε partition της συσκευής, να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή να εγκαταστήσεις χειροκίνητα ένα OTA update. Με τo ADB μπορούμε να εγκαταστήσουμε / απεγκαταστήσουμε εφαρμογές, να κάνουμε επανεκκίνηση σε όποιο mode θέλουμε (recovery, fastboot, download) και να κάνουμε "kill" στις διεργασίες που τρέχουν στη συσκευή μας και ενδεχομένως μας δημιουργούν πρόβλημα.

Simple-ADB-Tool-pic2

Για τους μερακλήδες υπάρχει επίσης η επιλογή "Your own command" στην οποία μπορούμε να γράψουμε όποια άλλη εντολή θέλουμε και δεν υπάρχει στις προεγκατεστημένες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον power user. Είναι τέλος γραμμένο σε Java οπότε τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, αρκεί να την έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας και είναι το υπέρτατο all-in-one εργαλείο για το ADB και το Fastboot, που όλοι θα έπρεπε να έχουμε σε ένα φάκελο στον υπολογιστή μας για ώρα ανάγκης.

Πηγή:doctorandroid.gr

Δεν θα υπάρξει τελικά Nvidia GTX 1060 με 3GB μνήμη;

Επικαλούμενο εσωτερική πληροφόρηση, το TweakTown διαψεύδει τελικά την φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και αρκετές μέρες, ότι η Nvidia ήταν έτοιμη να ρίξει να ρίξει σύντομα στην αγορά μία “κομμένη έκδοση” της GTX 1060, η οποία θα ξεχώριζε κυρίως για το μέγεθος μνήμης της, που θα ήταν 3GB και όχι 6GB όπως της έκδοσης που κυκλοφορεί στις 19 Ιουλίου.

Το ίδιο site αναφέρει πως η Nvidia θα κυκλοφορήσει -όπως και αναμενόταν σύμφωνα με όσα συνηθίζει εδώ και χρόνια η εταιρία- την GTX 1050 το Φθινόπωρο του 2016.

H υποτιθέμενη GTX 1060 με τα 3GB μνήμης θα σκόπευε να χτυπήσει την RX 480 της AMD με τιμή κάτω των 200 ευρώ, αλλά φαίνεται πως η Nvidia έκρινε τελικά πως μία τέτοια κίνηση δεν θα ήταν αρκετά δυνατή. Μέχρι την κυκλοφορία της GTX 1050 λοιπόν η αγορά κάτω των 200 ευρώ, που αποτελεί άλλωστε και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι παικτών, θα μπορούσε να ανήκει στις RX 470 και RX 460 της AMD, οι οποίες όμως, αν και έχουν ανακοινωθεί από την περασμένη E3, δεν έχουν πάρει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πηγή:e-pcmag.gr


Smartphone που υπόσχεται ότι μένει ανοιχτό για 3 μέρες

Smartphone που υπόσχεται ότι μένει ανοιχτό για 3 μέρες Με έδρα το Μαϊάμι, μια κατασκευάστρια εταιρεία smartphone, η Blu, γνωστή - όπως και τόσες εταιρείες αυτή την περίοδο - για την παραγωγή φθηνών τηλεφώνων λανσάρει τώρα ένα νέο τηλέφωνο και υπόσχεται κάτι που ποθούν όλοι οι ιδιοκτήτες των smartphone: αξιοπρεπή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Blu Energy XL, λοιπόν, που λανσάρει είναι ένα 6 ιντσών smartphone Android με 5,000mAh μπαταρία η οποία είναι σύμφωνα με το mashable, σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες μπαταρίες που κυκλοφορούν. Κάνοντας μια γρήγορη σύγκριση με δημοφιλή τηλέφωνα του σήμερα το δημοσίευμα συμπεραίνει τα εξής: Το iPhone 6S Plus έχει 2.750 mAh μπαταρία, το Samsung Galaxy S7 Edge διαθέτει μια μπαταρία 3,600mAh και το Mate της Huawei 8 έχει μια μπαταρία 4,000mAh. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του Blu Energy XL διαρκεί 30 ημέρες σε κατάσταση αναμονής ή έως τρεις ημέρες σε κανονική χρήση.

Τρεις ημέρες χρήσης ακούγεται σαν παραμύθι σε έναν κόσμο όπου τα περισσότερα smartphones δεν διαρκούν πολλές φορές ούτε μία μέρα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει αν οι αξιώσεις της Blu είναι αλήθεια ή όχι, αλλά αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Τον τελευταίο καιρό πάντως πληθαίνουν οι όχι και τόσο γνωστές εταιρείες που υπόσχονται smartphones με εντυπωσιακές λειτουργίες και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο εκτός από τις υποσχέσεις για πολύ δυνατή μπαταρία αναφέρεται ότι θα έχει γενικά πολύ δυνατά χαρακτηριστικά που μπορούν να ανταγωνιστούν κορυφαία smartphones. 3GB μνήμης RAM, 64GB εσωτερική μνήμη, μια κάμερα 13 megapixel και μια 5 megapixel selfie κάμερα είναι μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.  Και όλα αυτά βέβαια σε πολύ χαμηλή τιμή. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι αν θα τηρήσει την υπόσχεσή της.

Πηγή:sofokleousin.gr