Ένας στους δύο υπολογιστές τρέχουν Chrome αυτή την στιγμή

Αποτέλεσμα εικόνας για  Chrome 2016Η Microsoft μπορεί να εργάζεται σκληρά στο να κάνει τον Edge καλύτερο για τους χρήστες Windows 10, αλλά ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης είναι αυτό που έχει τα πρωτεία αυτή την στιγμή, και είναι ο μακροχρόνιος αντίπαλος της το Google Chrome.

Το Google Chrome είναι ο πιο χρησιμοποιημένος browser σε Windows, αλλά με βάση τα στατιστικά που παρέχονται από την ίδια την εταιρεία, η δημοτικότητα αυτής της εφαρμογής φτάνει πέρα από τα PC. Στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την Google μας ενημερώνουν ότι έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο (να μην συγχέουμε τις εγκαταστάσεις με τους χρήστες, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι γύρω στο ένα δισεκατομμύριο).

Αυτό περιλαμβάνει και τα PC και τα τηλέφωνα, αφού το Google Chrome έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και στα smartphones, τρέχει και σε Android και iOS ( τα Windows τηλέφωνα δεν περιλαμβάνονται σ αυτά τα στατιστικά στοιχεία, αφού η έκδοση Chrome δεν είναι διαθέσιμη για την πλατφόρμα της Microsoft).

Αν και η Google δεν παρέχει στοιχεία ως προς τον αριθμό των χρηστών Chr0me που έχει, από τρίτους αναλυτές το μερίδιο της αγοράς που λένε ότι έχει είναι περισσότερο από το 50 τοις εκατό.Το NetMarketShare για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι το Google Chrome έχει μερίδιο αγοράς 54 τοις εκατό, ενώ η νέα μηχανή αναζήτησης η Microsoft Edge απέχει μόνο με ποσοστό 5 τοις εκατό. Το Google Chr0me δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή στα desktop και ούτε καν ο Firefox μπορεί να συμβαδίσει- ο Internet Explorer μειώνεται σε μηνιαία βάση, με την Microsoft να μην του προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και να δίνει βάση στον Edge.

Προφανώς η Google έχει δώσει βάση στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Chr0me σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες γι΄ αυτό είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, ακόμη και για την Microsoft να την εκθρονίσει στην μάχη των browser.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.