Τα Smartphones ανιχνεύουν τον καρκίνο

Εργαστήριο - iPhone για την ανίχνευση του καρκίνουΔεν αποτελεί μυστικό πως η Apple έχει μεγάλα σχέδια τόσο για το iPhone όσο και για το Apple Watch σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας. Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία που κάνει έρευνα πάνω σε αυτό.

Πρόσφατα μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Washington State και υπό την ηγεσία του assistant professor Lei Li, δημιούργησαν ένα κινητό εργαστήριο που βασίζεται πάνω σε ένα smartphone και το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει τον καρκίνο άμεσα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο εργαστήριο μπορεί να κάνει ανάλυση σε οκτώ δείγματα την ίδια στιγμή παρουσιάζοντας αποτελέσματα με φανταστική ακρίβεια.

Ο καθηγητής Li αναφέρει πως μπορεί μέσω του εργαστηρίου αυτού να εντοπίσει έναν καρκινικό δείκτη και συγκεκριμένα τον interleukin-6 (IL-6), που είναι γνωστός για περιπτώσεις καρκίνου στον πνεύμονα, στον προστάτη, στο συκώτι και στο στήθος.

Η ανακάλυψη και η δημιουργία αυτού του εργαστηρίου είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μπορεί στο πολύ άμεσο μέλλον να φέρει σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αναγνώριση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

Ο καθηγητής Li δημιούργησε το εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα iPhone 5, αλλά ήδη η ομάδα του δουλεύει και σε μια νέα έκδοση έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε smartphone.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.