Το όνομά του Kengoro πρώτο ρομπότ που κάνει κάμψεις και ιδρώνει [Video]

Αποτέλεσμα εικόνας για KengoroΙάπωνες μηχανικοί παρουσίασαν τον Kengoro, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει πουσάπ για 11 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται. Αυτό το καταφέρνει, επειδή ιδρώνει, οπότε το σώμα του αποβάλει την έξτρα θερμότητα – όπως δηλαδή συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα.Ένα ειδικό υγρό διαπερνά τα πορώδη οστά από αλουμίνιο του ρομπότ και εξατμίζεται στην επιφάνειά του, πράγμα που δροσίζει τους 108 μηχανισμούς του, με τον ίδιο τρόπο που ένας άνθρωπος δροσίζει με τον ιδρώτα του την θερμότητα που έχει παραχθεί λόγω της έντονης χρήσης των μυών του, όταν γυμνάζεται.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μασαγιούκι Ινάμπα, παρουσίασαν το ρομπότ τους σε διεθνές συνέδριο για τα «έξυπνα» ρομπότ και συστήματα (IROS). O Kengoro έχει ύψος 1,7 μέτρα και ζυγίζει 56 κιλά.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι η νέα τεχνολογία είναι έως τρεις φορές πιο αποτελεσματική στο να αφαιρεί την παραπανίσια θερμότητα από ένα ρομπότ, σε σχέση με κάποιες άλλες έως τώρα χρησιμοποιούμενες μεθόδους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.