Ο πρώτος αυτόματος πωλητής στον κόσμο!


Το Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη είναι μια εφεύρεση από τον αρχαίο Έλληνα εφευρέτη Ήρωνα (Ήρων ο Αλεξανδρεύς) πάλι για ακόμη μια φορά με τις καινοτόμες εφευρέσεις του άλλαξε τον κόσμο. Αυτή την φορά εφεύρει ένα πήλινο δοχείο στο οποίο έριχνες την εποχή εκείνη ένα πεντάδραχμο στην σχισμή του δοχείου και έρεε μια ορισμένη ποσότητα νερού, βέβαια δεν ήταν υποχρεωτικό να ρίχνεις μόνο πεντάδραχμα αλλά όσο βαρύτερο ήταν το νόμισμα τόσο μεγαλύτερη ποσότητα έρεε. Αυτή η εφεύρεση χρησιμοποιούνταν στους ναούς και συγκεκριμένα έξω από τον ναό για να παρέχει στους πιστούς αγιασμό(νερό).

Η λειτουργία του αυτόματου σπονδείου με κερματοδέκτη.

Στο μηχάνημα αυτό όπως είπαμε έριχνες το κέρμα στο αγγείο το νόμισμα έπεφτε πάνω στον δίσκο της ζυγαριάς, και με την εκτροπή του δίσκου από τη θέση του άνοιγε μια κωνική βαλβίδα που απελευθέρωνε αντίστοιχη ποσότητα αγιασμού ανάλογα πάντα με το βάρος του κάθε νομίσματος.

Σήμερα αυτή την λειτουργία της μπορούμε να την βρούμε σε διάφορα μηχανήματα αυτόματης λήψης καφέ, σάντουιτς, τσιγάρων κτλ. και  στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων(ATM).

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.