Τα φορτηγά και τα λεωφορεία του μέλλοντος [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για φορτηγά και τα λεωφορεία του μέλλοντοςΗ τεχνολογία στο χώρο του αυτοκινήτου προχωρά με απίστευτα γοργούς ρυθμούς και αλλάζει κυριολεκτικά τα πάντα.
Δείτε σε ένα βίντεο τα φορτηγά και τα λεωφορεία του μέλλοντος όπως μας έρχονται κατ' ευθείαν, όχι από... φουτουριστικές ταινίες του Χόλιγουντ, αλλά από τα εργαστήρια σχεδιασμού και ανάπτυξης των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.



Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζονται τα εξής:

NO.1- MERCEDES FUTURE TRUCK 2025, ένα αυτόματο φορτηγό στο οποίο ο οδηγός θα "επιβλέπει" μόνο την πορεία του. Δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες και για την ακρίβεια στο γερμανικό αυτοκινητόδρομο Α14 στο Magdeburg και σε ταχύτητες έως 80 χλμ./ώρα. Το φορτηγό "ντύνεται" με LED τα οποία αλλάζουν χρώμα τόσο κατά την αλλαγή κατεύθυνσης όσο και ανάλογα με το κατά πόσο ο οδηγός έχει τον έλεγχο- οπότε τα φώτα γίνονται γαλάζια ή κινείται με τη συνδρομή του αυτόνομου συστήματος οδήγησης. Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί με τη συνδρομή μια κάμερες με δυνατότητα περιμετρικής θέασης και αισθητήρες που τοποθετούνται στον προφυλακτήρα του φορτηγού και έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν το δρόμο.

NO.2- Mercedes-Benz Future Bus που δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Ολλανδίας. Το λεωφορείο μπορεί να κινείται αυτόνομα μέσα στην πόλη με ταχύτητα μέχρι 70 km/h. Το άτομο πίσω από το τιμόνι μπορεί να οδηγεί με τον κλασικό τρόπο στους στάνταρ δρόμους και να αλλάζει τη λειτουργία σε CityPilot, όπου ο δρόμος είναι συμβατός για τέτοια χρήση.

NO.3- WALMART ADVANCED TRUCK - 6.000 τέτοια φορτηγά θα πέσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Η θέση του οδηγού περιστρέφεται κατά 180 μοίρες. Τα Walmart που είναι τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ στην Αμερική αποκάλυψε μια ιδέα για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και τον περιορισμό των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα φορτηγά τους για την μεταφορά των εμπορευμάτων.
Το φορτηγό έχει ρυμολκούμενη καρότσα, η οποία θα είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από carbon. Η καρότσα έχει μήκος 16 μέτρα, η οποία είναι μεγαλύτερη του κόσμου και σύμφωνα με τον εμπνευστή η συγκεκριμένη πρόταση εξοικονομεί 1.800 κιλά συνολικού βάρους.

NO.4 - WILLIE TRANSPARENT LCD BUS με διαφημίσεις να παίζουν πάνω στις τεράστιες οθόνες του. Οι πλευρές του είναι στην ουσία τεράστιες LCD οθόνες. Όταν στις οθόνες δεν προβάλλεται κάτι, το Willie δεν διαφέρει σε τίποτα από τα συμβατικά λεωφορεία. Όταν όμως προβάλλεται κάτι στις οθόνες, γίνεται μία τεράστια κινητή τηλεόραση στις οποίες οι άνθρωποι του μέλλοντος θα μπορούν να βλέπουν τον χάρτη της πόλης, το δρομολόγιο του λεωφορείου ή πιθανότατα, διαφημίσεις.

NO.5 - FREIGHTLINER INSPIRATION TRUCK. Το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Highway Pilot για αυτόνομη οδήγηση. Η παγκόσμια πρεμιέρα του "Freightliner Inspiration Truck" πραγματοποιήθηκε πέρυσι κοντά στο Λας Βέγκας ωστόσο το μοντέλο ακόμη βελτιώνεται πριν μπει στην μαζική παραγωγή. Η Daimler Trucks είναι πλέον ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που έχει άδεια κυκλοφορίας για φορτηγά αυτόνομης οδήγησης.

NO.6 - TRANSIT ELEVATED BUS (TEB) ή αλλιώς, το λεωφορείο - τούνελ. Το φουτουριστικό μέσο μεταφοράς της Κίνας έκανε το παρθενικό του ταξίδι στους δρόμους της πόλις Qinhuangdao, της επαρχίας Hebei. Πρόκειται για ένα θηριώδες αυτοκινούμενο, το οποίο έχει την ικανότητα να καταλαμβάνει όλο το εύρος του δρόμου και χάρη στην ειδική κατασκευή του επιτρέπει στα διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα να περνούν από... μέσα του.

NO. 7 - IVECO Z TRUCK ένα απίστευτα αεροδυναμικό ιταλικό μοντέλο. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι μηδενικές εκπομπές ρύπων μέσω της χρήσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG: Liquified Natural Gas) ως καύσιμο, που μάλιστα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η βιομάζα. Η νέα γενιά κινητήρα LNG αποδίδει 460hp και 2000Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 16 σχέσεων, χρησιμοποιώντας παράλληλα κατά 33% λιγότερο καύσιμο. Τα ειδικά σχεδιασμένα ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 1200 λίτρων επιτρέπουν αυτονομία 2.200km ενώ το όχημα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο εκμεταλλεύεται την θερμότητα που παράγει ο κινητήρας.

NO.8 - NAYA ARMA MINIBUS το πιο ντιζαϊνάτο μίνι λεωφορείο, χωρίς οδηγό και με ηλεκτρική ενέργεια. Χωράει 15 άτομα και πιάνει ταχύτητα 45km/h.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.