Μετράει απώλειες η Samsung μετά από την ανάκληση του Galaxy Note7

Αποτέλεσμα εικόνας για Galaxy Note7Σημαντικές επιπτώσεις φαίνεται ότι θα έχει στην αξιοπιστία της Samsung η υπόθεση του Galaxy Note7, ενώ πέρα από το ηθικό κόστος, εκτιμάται ότι η κορεάτικη εταιρεία θα ζημιωθεί κατά περίπου $1 δισεκατομμύριο.

Βέβαια, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το περίπου 5% των εσόδων που προβλέπεται να έχει η εταιρεία για το τρέχον έτος, ενώ μέρος του αναμένεται να καλυφθεί και από τον κατασκευαστή των ελαττωματικών μπαταριών του Galaxy Note7. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αμελητέο.

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια συσκευές είχαν αποσταλεί παγκοσμίως, αμέσως πριν η εταιρεία αποφασίσει την ανάκληση του τηλεφώνου για λόγους ασφαλείας. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει, ο Koh Dong Jin, επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, έκανε λόγο για “τραγικό αριθμό”.

Τα μεγαλύτερα πάντως προβλήματα της εταιρείας, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι η κακή δημοσιότητα και η πτώση της αξίας της μετοχής της, που φαντάζει πλέον αναπόφευκτη. Σίγουρα η Samsung θα ανακάμψει σύντομα, ωστόσο για τους επόμενους μήνες, μάλλον θα αντιμετωπίζει ακόμα το “φάντασμα” της υπόθεσης του Galaxy Note 7.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.