Ξεκίνησε η διάθεση του Google Allo, της νέας messaging εφαρμογής της Google


Σχεδόν ένα μήνα αργότερα απο το Google Duo, η Google κυκλοφόρησε επίσημα πλέον, και το Messaging αδελφάκι του, Google Allo.

Οπως συμβαίνει και στο Duo, η εφαρμογή  χρησιμοποιεί τον τηλεφωνικό σας αριθμό για να συνδεθεί με τη συσκευή σας, οπότε δε χρειάζεται να κάνετε κάποιου είδους λογαριασμό, ή να συνδεθείτε με τον Google λογαριασμό σας.

Αυτό σημαίνει βέβαια, οτι και για την ώρα, δεν υπάρχει πρόσβαση στο Google Allo και τα μηνύματα σας, μέσω υπολογιστή.

Στο κομμάτι των μηνυμάτων, το Allo, έρχεται φορτωμένο με όλες τις δυνατότητες που περιμένετε, με Emojis, Stickers, δυνατότητα αποστολής χειρόγραφου μηνύματος(οι μούτζες πρωί πρωί δεν είναι καλοδεχούμενες, δοκίμασα) και δυνατότητα ανταλλαγής εικόνων και άλλων αρχείων.

Για όσους δίνεται ιδιαίτερη βάση στην ασφάλεια των μηνυμάτων σας, υπάρχει το Incognito Mode, το οποίο προσφέρει end to end Encryption , χρησιμοποιεί διακριτικές ειδοποιήσεις, και επιτρέπει την αυτόματη διαγραφή των μηνυμάτων, μετά απο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, η Google αναφέρει, πως ακόμα και τα απλά μηνύματα του Allo, είναι κρυπτογραφημένα.

Μια πολύ ωραία κίνηση απο την Google, είναι η δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τις επαφές σας μέσω του Google Allo, ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν την εφαρμογή. Αυτό γίνεται είτε με την αποστολή του Allo μηνύματος ως SMS, είτε με τον αποδέκτη του μηνύματος, να βλέπει το μήνυμα σας σε ένα Popup Windows που εμφανίζουν τα Google Services, δίνοντας του τη δυνατότητα να απαντήσουν απο εκει στο μήνυμα σας ,και να εγκαταστήσουν το Allo.

google-allo-google-services-notification google-allo-google-services-message

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το Allo μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την SMS εφαρμογή που χρησιμοποιείται, και αυτό είναι ένα προβληματάκι, δεδομένου οτι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της διάδοσης της εφαρμογής. Για την ώρα είναι «ένα ακόμα Messaging App»

Ένα ακόμα έξυπνο Messaging app όμως, αφού στο Google Allo, είναι «δεμένη» η Google Assistant(η οποία, απόλυτα φαλλοκρατικά, αποφάσισα πως είναι γυναίκα).

Το Google Assistant δεν είναι τιποτα άλλο, απο μια αρκετά ομιλητικότερη, και φιλικότερη έκδοση του Google Now, την οποία μπορείτε να καλέσετε οποιαδήποτε στιγμή γράφοντας @google , και το ερώτημα σας.

To νέο Google Assistant είναι πολύ χρήσιμο, η αλήθεια είναι ομως, οτι απο μόνο του δύσκολα θα κρατήσει το Allo στον αφρό.

To νέο Google Assistant είναι πολύ χρήσιμο, η αλήθεια είναι όμως, ότι από μόνο του δύσκολα θα κρατήσει το Allo στον αφρό.

Φυσικά, για την ώρα τα Ελληνικά δεν υποστηρίζονται, οπότε ερωτήσεις και απαντήσεις πρέπει να είναι στα αγγλικά, παρόλα αυτά, η Google Assistant(τη δικιά μου θα τη φωνάζω Μόνικα) , μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμη, στέλνοντας σας ειδοποιήσεις για τον καιρό, για τα αθλητικά, απαντώντας αμέσως ερωτήσεις γενικής φύσεως, ή μεταφράζοντας σας κείμενα μέσω του Google Translate.

Μια ερώτηση What Can you do? στο παράθυρο της Google Assistant θα σας δώσει αρκετές πληροφορίες για τις δυνατότητες της.

Πιθανότατα το Google Allo, είναι μια ακόμα δοκιμή της Google, η οποία αφού διαγράψει τον κύκλο της λογικά θα γίνει μια ακόμα εφαρμογή που θα εξαφανιστεί ξαφνικά, ή θα ενωθεί με το Hangouts και το Duo,  ώστε να προσφέρουν μαζί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια ολοκληρωμένη Messaging εμπειρία.

Μέχρι τότε φαίνεται πολύ διασκεδαστική στη χρήση, αλλά δεν ξέρω πόσοι από τους φίλους σας, θα μπουν στον κόπο να την εγκαταστήσουν.

Η διάθεση της εφαρμογής, κλασσικά, γίνεται κατά κύματα, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να γίνει διαθέσιμη μέσω Play Store και στον δικό σας λογαριασμό. Αν βιάζεστε να τη δοκιμάσετε ,δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από το apkmirror, και να κατεβάσετε το apk για χειροκίνητη εγκατάσταση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.