Smartphone "Φρανκενστάιν" με δύο λειτουργικά και... προτζέκτορα!

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές smartphones προσπαθούν να "χωρέσουν" όλο και περισσότερη λειτουργικότητα στις συσκευές τους, ελπίζοντας ότι έτσι θα δελεάσουν μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.
Έτσι, πολλές ναυαρχίδες, αλλά ακόμα και ορισμένα οικονομικότερα μοντέλα, εξοπλίζονται σήμερα με διπλές οθόνες, εξελιγμένες κάμερες και ταχύτερα SoC, ενώ φυσικά έχουμε δει και αρκετές modular υλοποιήσεις, που προορίζονται για χρήστες οι οποίοι επιθυμούν μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές τους.
H κινέζικη Akyumen όμως, με μια συσκευή που ονομάζεται Holofone, περνάει τα πράγματα σε... εντελώς άλλο επίπεδο, ενώ απευθύνεται σε κοινό που αναζητά ένα πραγματικό υπολογιστή τσέπης και όχι απλά ένα "ψαγμένο" έξυπνο τηλέφωνο. Η συσκευή βασίζεται στο SoC Atom x5 Z8300 της Intel, διαθέτει 4GB μνήμης RAM, οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 1080p, κύρια κάμερα με αισθητήρα των 13ΜΡ και μπαταρία χωρητικότητας 2.910 mAh. Σίγουρα ο εξοπλισμός της συσκευής είναι αξιόλογος, όμως κανείς δεν θα έλεγε ότι εντυπωσιάζει. Όμως, περιμένετε, δεν τελειώσαμε.



Αυτό που κάνει το Holofone ξεχωριστό, είναι ότι ενσωματώνει έναν projector των 35 lumen, ενώ τρέχει δύο λειτουργικά συστήματα – Android Lollipop και Windows 10. Προσέξτε, όχι Windows 10 Mobile, αλλά την πλήρη desktop έκδοση του λειτουργικού! Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αμφιβάλουμε για το πόσο καλά θα αποδίδει μια μικρή σχετικά μπαταρία σε ένα τέτοιο υβρίδιο φορητού υπολογιστή και smartphone, ειδικά εάν λειτουργεί ο projector. Σε κάθε περίπτωση πάντως η συσκευή εντυπωσιάζει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Holofone Αποτέλεσμα εικόνας για Holofone

Αν σας ενδιαφέρει να την αποκτήσετε, θα πρέπει να αποχωριστείτε ένα σεβαστό πόσο, αφού είναι διαθέσιμη από $600. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το "τέρας" της Akyumen στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.