Η Apple θα “φακελώνει” τους κλέφτες των συσκευών της

Αποτέλεσμα εικόνας για touch id appleΜια νέα ιδέα έχει η Apple για να αποτρέψει τις κλοπές των συσκευών της, ή να διευκολύνει την ανάκτησή τους, αν τελικά αυτές πέσουν σε λάθος χέρια. Μάλιστα, η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για σχετική πατέντα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα που θα αξιοποιεί το μηχανισμό Touch ID, ώστε εάν κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης επιχειρήσει να ξεκλειδώσει μια συσκευή, αυτή να συλλέγει αυτόματα το δακτυλικό του αποτύπωμα, αλλά και να λαμβάνει φωτογραφία του.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται τοπικά, αλλά θα στέλνονται και σε servers της Apple, στην πρώτη ευκαιρία. Θεωρητικά, εάν αποδειχτεί ότι μια συσκευή έχει πράγματι κλαπεί, τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, μην περιμένετε ότι θα δούμε κάποια τέτοια τεχνολογία στο επόμενο iPhone. Αφενός θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να τελειοποιηθεί και να είναι έτοιμη για ευρεία χρήση, αφετέρου η Apple έχει πολλές φορές κατοχυρώσει πατέντες, τις οποίες όμως δεν χρησιμοποίησε ποτέ εμπορικά.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.