Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

14 Αυγ 2017

Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης χωρίς την Google

woman, smartphone, deskΣήμερα το 74% των χρηστών χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google για διάφορες αναζητήσεις έχετε όμως αναρωτηθεί αν υπάρχουν άλλες μηχανές αναζήτησης, φυσικά και υπάρχουν καθώς η μηχανές αναζήτησης συνεχώς εξελίσσονται υπάρχουν και άλλες διαφορετικές και αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης που μπορούν να σας βοηθήσουν σε πιο
συγκεκριμένους τομείς δείτε λοιπόν.DuckDuckGo


Η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo θα γίνει ιδιαίτερα αρεστοί σε αυτούς που τους αρέσει η ανωνυμία καθώς το DuckDuckGo προσφέρει ανωνυμία και δεν συλλέγει διάφορες πληροφορίες για 'σένα όπως το ιστορικό των περιηγητών σου τα email σου και τα διάφορα στοιχεία των προφίλ που διαθέτεις σε αντίθεση βέβαια με την Google.Επίσης παρέχει απεριόριστη φόρτωση αποτελεσμάτων και έχει λιγότερες διαφημίσεις από ότι η Google.

BingΗ Bing είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και είναι της Microsoft, είναι αρκετά δυνατή μηχανή αναζήτησης και μπορεί να βρει αυτό που ψάχνετε με μεγάλη ακρίβεια. Αν και οι περισσότεροι χρήστες είναι απογοητευμένοι να φανταστείτε πως η πιο δημοφιλής αναζήτηση στο bing είναι "google".Ίσως είναι ο αντικαταστάτης της Google..λένε.

WolframAlphaΕίναι μια μηχανή αναζήτησης κατάλληλη για μαθητές και σπουδαστές καθώς προσφέρει μια πιο έγκυρη και αξιόπιστη αναζήτηση.Παρέχει δεδομένα,γεγονότα και πληροφορίες από συγκεκριμένες και αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης κάτι που την κάνει την ποιοτικότερη μηχανή αναζήτησης.Το μόνο μειονέκτημα είναι πως δεν έχει ακόμη ελληνική έκδοση.

QwantΤο Qwant είναι μια μηχανή αναζήτησης εύκολη στη χρήση και με περιβάλλον πολύ πρακτικό σε σχέση με τις άλλες μηχανές . Δεν αποθηκεύει καμία πληροφορία για εσάς και ούτε δημιουργεί cookies.Στην αναζήτηση που θα πραγματοποιήσετε θα δείτε ότι χωρίζετε σε τρεις στήλες Web,News,Social αλλά και στο πάνω μέρος images,Video.

DogPile


Το DogPile θα το γνωρίζουν περισσότερο οι παλιοί χρήστες επειδή την δεκαετία του '90 ήταν η ποιο δημοφιλής και γρήγορη μηχανή αναζήτησης. Το DogPile βρίσκει πληροφορίες από άλλες μηχανές αναζήτησης επιλέγοντας κάποια φίλτρα,λέξεις κ.α τα οποία σε βοηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά γίνεται για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

AskΤο Ask δεν θα λέγαμε ότι είναι μια μηχανή αναζήτησης ακριβώς γιατί σε αυτή μπορείς να κάνεις ερωτήσεις και την απάντηση την παίρνεις είτε από το ίδιο ή ακόμα και από κάποιους άλλους χρήστες στις λύνει σε γενικές γραμμές.

YandexΗ Yandex είναι ιδιαίτερα μια δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στην Ρωσία ιδρύθηκε το 1997 και εξυπηρετεί 150 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως.Δεν είναι και τόσο δημοφιλής έξω από τα ρώσικα σύνορα αλλά προσφέρει πολλές επιλογές σε αναζητήσεις σε ξένες γλώσσες και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Google.Υποστηρίζει 5 γλώσσες δυστυχώς όχι την ελληνική.

Yippy
Το Yippy είναι πολλές συμβατικές μηχανές αναζήτησης μαζί όπου μπορείς να αναζητήσεις κάτι στον βαθύ ιστό (deep web).Σε αυτό είναι ο ειδικός το Yippy καθώς η σελίδες που βρίσκονται στον βαθύ ιστό (deep web) είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις βρει κανείς γιατί τις κρύβουν και δεν θέλουν να εμφανίζονται στο ίντερνετ το οποίο ξέρετε, τα αποτελέσματα που σας εμφανίζει είναι σε μορφή cloud έτσι εντοπίζει καλύτερα αυτές τις ιστοσελίδες σε αντίθεση με τους υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

 IxquickΕίναι σαν το DuckDuckGo το Ixquick παρέχει ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα δεν κρατάει ιστορικό ούτε cookies ούτε το ιστορικό των αναζητήσεων σας ούτε και τα στοιχεία από τους χρήστες του.Ακόμη και αν δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει για πάνω από 90 μέρες τότε διαγράφει μόνιμα την διαμόρφωση των προτιμήσεων που κάνατε.Υποστηρίζει 18 γλώσσες δυστυχώς όχι την ελληνική και "εξυπηρετεί" πάνω από πέντε εκατομμύρια αναζητήσεις ανά ημέρα.

Lycos


To Lycos είναι από τις ποιο παλιές μηχανές αναζήτησης από το 1994,όταν κάνεις αναζήτηση δεν μπορείς όμως να ψάξεις για εικόνες ή βίντεο.

BaiduΤο Baidu είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα είναι μεταφρασμένη στα κινέζικα και στα γιαπωνέζικα παρέχει 1 δις αποτελέσματα (φωτογραφίες,μουσική κ.α).Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις ελληνικές και όχι μόνο διάφορες επιχειρήσεις να διαφημιστούν και να τραβήξουν πελάτες από την Κίνα.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε 04/11/2017.

Δείτε ακόμα:

Μια μηχανή αναζήτησης που φυτεύει δέντρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου