Το HP Spectre είναι λεπτότερο laptop του κόσμου!


Με πάχος μόλις στα 10,4 χιλιοστά η Hewllet Packard κερδίζει με το Spectre τον τίτλο του πιο λεπτού και φίνου laptop ανάμεσα σε όλο τον ανταγωνισμό.

Καθώς τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της μεγάλης μάζας των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλου τύπου φορητές συσκευές, ήταν αναμενόμενοι οι κατασκευαστές των laptops να δώσουν έμφαση και σε άλλους τομείς έτσι ώστε να μην χάσουν μεγάλα μερίδια πωλήσεων.

Ένας από αυτούς τους τομείς στους οποίους υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια είναι η εμφάνιση και ο σχεδιασμός. Με πρώτη και καλύτερη βεβαίως την Apple με το MacBook αλλά και πολλές ακόμα εταιρίες (όπως η Dell) που ακολούθησαν.

Όμως η Hewlett Packard δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη στην συγκεκριμένη νέα τάση. Και με το Spectre έρχεται να δώσει την δική της εκδοχή για το πιο φίνο και σίγουρα το πιο λεπτό laptop που υπάρχει στην αγορά αυτή την στιγμή.

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα των υπολογιστών, το οποίο έχει πάχος μόλις 10,4 χιλιοστά, όσο μία μπαταρία ΑΑΑ ή ακόμα μικρότερο και από έναν αναπτήρα BIC. Η εταιρία ανακοινώνει ότι έχει σχεδιάσει το μηχάνημά της μαζί με τους σχεδιαστές Tord Boontje και Jess Hannah οι οποίοι έχουν εξειδικευθεί στην σχεδίαση ειδικών εκδόσεων laptops με υψηλό design και πολυτελή κατασκευή.


Πέρα από την εμφάνιση όμως, το Spectre είναι και ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα σε ότι αφορά το hardware, με full HD οθόνη, επεξεργαστές Intel Core i5 ή i7 6ης γενιάς, μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο SSD, χωρητικότητας έως 512GB. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην απόδοση στον ήχο καθώς πρόκειται για αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρίας με την πασίγνωστη εταιρία Hi-Fi Bang & Olufsen.

To πανέμορφο αυτό μηχάνημα ξεκινά στην Αμερική στην τιμή των 1.170 δολαρίων, με τις πιο «πλούσιες» εκδόσεις να είναι πιο πάνω. Όπως και να έχει πάντως, είναι ένα από τα κοσμήματα των ηλεκτρονικών και ένα κομψοτέχνημα του βιομηχανικού design που ούτως ή άλλως απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό με υψηλό αισθητικό κριτήριο.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.