Ο μικρότερος βηματοδότης στον κόσμο από τον FDA

Έγκριση του μικρότερου βηματοδότη στον κόσμο από τον FDAΟι ιατρικές συσκευές φαίνεται να ακολουθούν τις τάσεις της τεχνολογίας, καθώς γίνονται πιο μικρές και πιο λεπτές.
Μάλιστα, ο πρώτος βηματοδότης που τοποθετείται μέσω καθετήρα και έχει εξαιρετικά μικρές διαστάσεις, εγκρίθηκε για τοποθέτηση σε άτομα, που έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Medtronic έλαβε έγκριση από τον FDA για τον βηματοδότη Micra TPS, που αποτελεί την πρώτη συσκευή που ενσωματώνει τεχνολογία miniaturized pacing και εγκρίνεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία παρουσιάζει τη συσκευή ως τον μικρότερο βηματοδότη στον κόσμο, αφού το μέγεθός του ισοδυναμεί με το ένα δέκατο του μεγέθους των αντίστοιχων συσκευών, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η συσκευή τοποθετείται στην καρδιά του ασθενούς και διαθέτει ένα ηλεκτρόδιο στην άκρη, ενώ ρυθμίζει αυτόματα τη διέγερση, με βάση τα επίπεδα δραστηριότητας του ασθενούς. Ακόμη, ο ασθενής στον οποίο έχει τοποθετηθεί το Micra TPS μπορεί να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως.

Η Medtronic ισχυρίζεται ότι, κατά τις κλινικές δοκιμές, το Micra TPS τοποθετήθηκε με επιτυχία στο 99% των ασθενών, χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα ανεπιθύμητης μετακίνησής του. Ακόμη, το 96% των ασθενών δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απολύτως, έπειτα από την τοποθέτηση του βηματοδότη. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 98% των ασθενών επέδειξαν φυσιολογικούς παλμούς έπειτα από έξι μήνες, ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να διατηρηθεί, χάρη στο Micra TPS, για πάνω από 12 χρόνια.

Πηγή:engadget.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.