Η Apple λέει στο FBI να τους ξαναχακάρουν για να τους πουν πως το έκαναν!

Μέσα από έναν έξυπνο τρόπο, η Apple έχει καλέσει το FBI να χακάρει ένα άλλο iPhone για να δει πώς η υπηρεσία επιβολής του νόμου κατάφερε να σπάσει το San Bernardino iPhone. Η κατασκευάστρια του iPhone έχει ζητήσει στο δικαστήριο να καλέσει το FBI και να του ζητήσει να ξεκλειδώσει το New York case iPhone καθώς ο Οργανισμός έχει ήδη αναπτύξει μια μέθοδο.

Η δικαστική διαμάχη του FBI εναντίον της Apple έληξε την περασμένη εβδομάδα, όταν το FBI αποκάλυψε ότι δεν χρειάζεται πλέον τη βοήθεια της κατασκευάστριας iPhone για να ξεκλειδώσει το San Bernardino iPhone. Το FBI ήταν σε θέση να σπάσει την υπόθεση με τη βοήθεια ενός ανώνυμου third party που βοήθησε την υπηρεσία επιβολής του νόμου να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες χωρίς να το καταστρέψει.

Apple σε FBI: Παρακαλώ χακάρετέ μας ξανά και δείξτε μας πώς το κάνατε. Apple

Ωστόσο, η υπόθεση του FBI εναντίον της Apple δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Η Αpple θέλει τώρα να ξέρει πώς το FBI ήταν σε θέση να σπάσει το iPhone και χρησιμοποίησε μια άλλη περίπτωση για να αναζητήσει τις πληροφορίες.

Ο δικηγόρος της Apple, Marc Zwillinger, σε μια επιστολή του προς τον δικαστή του δικαστηρίου των ΗΠΑ, καλεί το FBI να χακάρει ένα άλλο iPhone από μια άλλη υπόθεση χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση San Bernardino. Προηγουμένως, η Αpple είχε ήδη αρνηθεί να ξεκλειδώσει το iPhone που ανήκε σε έναν έμπορο μεθαμφεταμίνης.

«Εάν αυτή η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει το iPhone σε αυτή τη [New York] υπόθεση, θα εξαλείψει την ανάγκη για τη βοήθεια της Αpple», είπε ο Zwillinger στον δικαστή Margo Brodie.

Ως απάντηση στο αίτημα αυτό, το FBI έχει πει ότι η μέθοδος San Bernardino δεν θα δουλέψει με το New York iPhone.

Ως αντεπιχείρημα για την απάντηση αυτή, η Apple θέλει να δοκιμάσει αυτόν τον ισχυρισμό. «Εάν το [Υπουργείο Δικαιοσύνης] ισχυρίζεται ότι η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για αυτό το iPhone, η Αpple θα προσπαθήσει να δοκιμάσει αυτό τον ισχυρισμό, καθώς και τυχόν αξιώσεις από την κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι», δήλωσε ο Zwillinger.

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η Αpple χρησιμοποιεί έναν έξυπνο τρόπο για να ανακαλύψει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε από το FBI για να ξεκλειδώσει το εν λόγω iPhone. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αν η κυβέρνηση έχει ήδη αναπτύξει μια μέθοδο για να χακάρει το τηλέφωνο, δεν χρειάζεται πραγματικά τη βοήθειά της.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Αpple θα πετύχει να αποκτήσει τον τρόπο πρόσβασης που χρησιμοποίησε το FBI. Η ίδια λέει ότι αν το FBI βρήκε μια ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου και είναι άγνωστο στην Apple, θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί σε πολλά άλλα τηλέφωνα από απόσταση.

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.