Delivery πίτσας από ρομπότ από την Domino's Pizza τρίζουν οι θέσεις των ντελιβεράδων!

Domino's Pizza εξερευνά την ιδέα της ρομποτικής παράδοσης των παραγγελιών χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή, στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα αυτόν τον μήνα, η εταιρεία δοκίμασε ένα ρομποτικό σύστημα παραδόσεων πίτσας σε γειτονιές της Καμπέρα, στην Αυστραλία.

Το ρομπότ αυτόματων παραδόσεων DRU αναπτύχθηκε από την Marathon Robotics, μία εταιρεία που κατασκευάζει αυτόνομα ρομπότ πολλαπλών χρήσεων και για τις Αυστραλιανές Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Marathon Robotics, τα ρομπότ αυτόματης παράδοσης φαγητού, μειώνουν τόσο το κόστος παράδοσης όσο και τον κίνδυνο ατυχημάτων, όμως λόγω της μικρής ταχύτητας που αναπτύσσουν (12 μίλια την ώρα) τα ρομπότ αυτά δεν μπορούν για την ώρα να ταξιδέψουν σε μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Τα τετράτροχα DRU, που για την ώρα βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης πρωτοτύπων, βρίσκουν το δρόμο ως την πόρτα του πελάτη χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα GPS και την εκπομπή παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ για την αποφυγή εμποδίων.

Οι θάλαμοι αποθήκευσης της παραγγελίας είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικές κλειδαριές και κάμερες, ώστε να διασφαλιστεί πως η πίτσα σας δεν θα κλαπεί καθ’ οδόν.



Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.