Φοροδιαφυγή η Google και κατηγορείται από την Ιταλία για €250 εκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Google italyΈρευνα για φοροδιαφυγή διεξάγουν αυτή την περίοδο οι Ιταλικές αρχές, με την Google να βρίσκεται στο στόχαστρο τους.
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να εξακριβώσουν αν η Google και οι πρακτικές της παραβιάζουν την νομοθεσία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή ύψους τουλάχιστον $250 εκατομμυρίων για την περίοδο 2009-2013.

Το σύνολο αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των πωλήσεων της Αμερικάνικης εταιρείας πέρυσι στην Ιταλία. Είναι μόνο θέμα ωρών, για να ειδοποιήσουν οι Ιταλικές αρχές την Google, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor, επικαλούμενο την Rossella Orlandi, που είναι επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Εκπρόσωπος της Google, δήλωσε ότι η εταιρεία πληρώνει κανονικά τους φόρους στις χώρες που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις της, και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet συμφώνησε με την Βρετανική κυβέρνηση να καταβάλει περίπου €172 εκατομμύρια σε αναδρομικούς φόρους από το 2005. Τότε είχαμε αναφέρει ότι η Google ενδέχεται να μπει σε περιπέτειες και με άλλα κράτη, κάτι που έγινε τελικά.

Πηγή:insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.