Μπλοκάρισμα συσκευής αν δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά ανταλλακτικά οι τρίτες εταιρίες

Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι «σκοτώνει» τα iphone που έχουν επισκευαστεί από τρίτες εταιρίες και δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά ανταλλακτικά αναφέρει δημοσίευμα του independent και του Guardian.

Η εταιρεία κατηγορείται ότι η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού περιλαμβάνει μία εφαρμογή που μπλοκάρει τη συσκευή εάν έχει επισκευαστεί από κάποιον που δεν δουλεύει για την Apple. Η εφαρμογή που μπλοκάρει το τηλέφωνο χτυπάει τους κατόχους του iPhone 6 όταν αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Η Kyle Wiens, ιδιοκτήτρια του site iFixit, είπε στον Guardian, ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους λάτρεις αυτών των συσκευών και πρόσθεσε ότι το σχετικό θέμα στη σελίδα της δέχθηκε περισσότερα από 183.000 χτυπήματα που φανερώνει ότι ήδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους χρήστες της εταιρείας.

Μετά την αναβάθμιση των τηλεφώνων, είναι δυνατή η αναγνώριση της αυθεντικότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται στη συσκευή. Εάν τα υλικά δεν είναι αυθεντικά, τότε η συσκευή κλειδώνει. «Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση, απλά η συσκευή κλειδώνει» λέει η ίδια.

Σύμφωνα με τον Guardian ήδη χιλιάδες χρήστες iPhone 6 είδαν τα τηλέφωνα να απενεργοποιούνται γιατί το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple μπλοκάρει τις συσκευές.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες που έκαναν επισκευή σε κατάστημα που δεν είναι της Apple είναι «σφάλμα 53».

Πηγή:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.