Νέα τεχνική για ταχύτερη θεραπεία σπασμένων οστών

Η αποκατάσταση ενός σπασμένου οστού είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί ακόμα και μήνες, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς και την ηλικία του ατόμου. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Michigan ανέπτυξαν μια νέα τεχνική για να βελτιώσουν το χρόνο αποκατάστασης του τραύματος, χρησιμοποιώντας νανοπολυμερή.
Η έρευνα τους βασίστηκε σε μια παλαιότερη έρευνα που είχε γίνει το 2011, όταν μια άλλη ομάδα είχε χρησιμοποιήσει μικροσφαίρες άνθρακα για να μεταφέρει κύτταρα στο τραυματισμένο σημείο. Η διαφορά στην νέα τεχνική είναι ότι δε μεταφέρει ξένα κύτταρα, αλλά προσπαθεί να αξιοποιήσει τα κύτταρα που βρίσκονται κοντά στο τραύμα.
Οι νέες μικροσφαίρες μπορούν εύκολα να διαπεράσουν την κυτταρική μεμβράνη και να μεταφέρουν μικρομόρια RNA. Όταν απελευθερωθεί το RNA δίνει εντολή στο κύτταρο φορέα να θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς αποκατάστασης του τραύματος. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο οργανισμός δεν αντιδρά επειδή δε θεωρεί εχθρικά τα δικά του κύτταρα.
Προσωρινά, η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια με οστεοπόρωση με επιτυχία. Τα πειράματα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερα ζώα και στο μέλλον οι επιστήμονες ευελπιστούν να φτάσουν στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.