Πως να σταματήσετε να τρέχετε εφαρμογές των Windows 10 στο παρασκήνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Windows 10Στα Windows 10, από προεπιλογή μερικές εφαρμογές τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο. Η Microsoft σχεδίασε έτσι τα Windοws 10 – να τρέχουν συνεχώς κάποιες εφαρμογές – για να παρέχει πληροφορίες στους χρήστες και να διατηρεί αυτές τις εφαρμογές πάντα ενημερωμένες με περιεχόμενο που παίρνει από το διαδίκτυο.

Τέτοιους είδους εφαρμογές είναι για παράδειγμα οι Ειδήσεις, Καιρός, Ημερολόγιο, Store, Φωτογραφίες, Ρολόϊ, κλπ.Υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ τέτοιου είδους εφαρμογές ούτε και κάθονται κάθε λίγο να κοιτάνε τα πλακίδια των Windows για να βλέπουν την ροή των γεγονότων.

Παρόλα αυτά, έχουν αφήσει στην μοίρα της την προεπιλογή των Windοws για την συνεχή ενημέρωση των εν λόγω εφαρμογών με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πόρους του συστήματος.

Ας δούμε πώς μπορείτε να ελευθερώσετε τους πόρους αυτούς και να κάνετε το σύστημά σας και την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο λίγο πιο γρήγορη.

Στα Windοws 10, υπάρχει ένα ειδικό τμήμα στις ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε ποιες εφαρμογές μπορούν να τρέχουν στο παρασκήνιο. Εκεί, είναι δυνατόν να αποτρέψετε κάποιες εφαρμογές που δεν χρειάζονται.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
2. Πηγαίνετε στο Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (Τοποθεσία, Κάμερα)
3. Στο αριστερό κομμάτι των επιλογών πηγαίνετε τέρμα κάτω και πατήστε το Εφαρμογές Παρασκηνίου.
4. Εκεί, απενεργοποιήστε από την λίστα τις εφαρμογές που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Η απενεργοποίηση έκαστης εφαρμογής γίνεται με το διακόπτη δεξιά της. Απλά θέστε τον στην θέση “Ανενεργό” (να ασπρίσει αντί να είναι μπλε)

windows running apps windows

windows running apps windows

Τελειώσατε.

Δεν απαιτείται καμία άλλη επιπρόσθετη ενέργεια, όπως επανεκκίνηση ή αποσύνδεση ή αποθήκευση. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ άμεσα.

Εάν αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να επιτρέψετε σε μία εφαρμογή να τρέχει τότε εκτελέστε την ίδια διαδικασία και ορίστε την εφαρμογή στην θέση “Ενεργό”.

Πηγή:iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.