Από τι κινδυνεύουν 20 εκατομμύρια χρήστες συσκευών iPhone;

Αποτέλεσμα εικόνας για apple iphone virusΣύμφωνα με νέα έρευνα της Duo Security, τουλάχιστον το 50% του συνόλου των συσκευών iPhone διαθέτουν ξεπερασμένες εκδόσεις iOS, θέτοντας τους χρήστες τους σε κίνδυνο.

Βάσει των εκτιμήσεων της εταιρείας, περίπου το ήμισυ του συνόλου των smartphones της Apple τρέχει στην έκδοση 8.3 του iOS ή σε κάποια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει λάβει κρίσιμες ενημερώσεις για την επιδιόρθωση τουλάχιστον 100 γνωστών ευπαθειών, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων Ins0mnia και Quicksand.

“Η πρώτη ευπάθεια επιτρέπει την “παραβίαση κανονισμών που σχετίζονται με τα backgrounds των εφαρμογών” και μπορεί να αξιοποιηθεί για υποκλοπή δεδομένων, άντληση της ενέργειας της μπαταρίας και παρακολούθηση των συσκευών, ενώ η δεύτερη ευπάθεια εκθέτει εταιρικά διαπιστευτήρια και ευαίσθητα στοιχεία config”, αναφέρει ο διευθυντής ερευνών της Duo Security, Mike Hanley.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 31% των iPhοne τρέχει σε iOS 8.2 ή σε κάποια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού, εκθέτοντάς τους χρήστες σε περισσότερα από 160 κενά ασφάλειας, τα οποία επιδιορθώθηκαν σε μεταγενέστερες εκδόσεις. Επιπλέον, το 14% των συσκευών διαθέτει iOS 7 ή κάποια προγενέστερη έκδοση, με αποτέλεσμα να είναι ευπαθές σε περισσότερα από 230 γνωστά κενά ασφάλειας.

Η Duo Security εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια συσκευές iPhοne σήμερα που διαθέτουν παλαιότερο hardware και ως εκ τούτου δεν έχουν τη δυνατότητα για λήψη ενημερωμένων εκδόσεων ασφάλειας. Σε περίπτωση που η Apple σταματήσει την υποστήριξη και για τις συσκευές 4S, τότε ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 60 εκατομμύρια.

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.