Το Facebook “Μ” μετατρέπει τον Messenger σε προσωπικό βοηθό

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι το Facebook θα διαθέσει σύντομα τον δικό του προσωπικό βοηθό για φορητές συσκευές, ο οποίος είχε την κωδική ονομασία “Moneypenny”.
Λοιπόν, ο προσωπικός βοηθός του Facebook είναι πια μία πραγματικότητα και ονομάζεται… “Μ”. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση δοκιμών από την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης του κοινωνικού δικτύου, αλλά όταν διατεθεί ευρέως, ο artificial intelligence-powered προσωπικός βοηθός του Messenger θα μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις σας, και να ολοκληρώνει εργασίες. Μπορείτε να τον ρωτήσετε να σας συμβουλέψει για μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να τον βάλετε να οργανώσει ένα ταξίδι.

Και δεν αναμένεται να κάνει και πολλά... λάθη, αν σκεφτείτε ότι ο text-based assistant του Facebook θα έχει πίσω του και κανονικούς ανθρώπους να επιβλέπουν το AI στο παρασκήνιο. Επίσης, χρησιμοποιεί και βασίζεται μόνο τις συζητήσεις σας στον Messenger, και δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας από το Facebook για να λάβει αποφάσεις.

Πάντως μην περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του Messenger σύντομα, αφού το Facebook το έχει διαθέσει σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή του San Francisco Bay Area, και ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά για να διατεθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν κριθεί ότι είναι ένα επιτυχημένο χαρακτηριστικό. Από ότι φαίνεται, το Facebook θέλει να επεκτείνει δραματικά τον ρόλο του Messenger, μετατρέποντας την υπηρεσία από ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, σε μία πλατφόρμα για παιχνίδια ή ακόμα και για μεταφορές χρημάτων.

Πηγή:insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.