Πόσο μπροστά! Σκουπιδοτενεκέδες με Internet στη Ν. Υόρκη

bigbelly-trash-compactor
Μετά από τα καρτοτηλέφωνα και οι σκουπιδοτενεκέδες μπορεί να είναι σημεία που θα παρέχουν ασύρματη σύνδεση στο Internet. Στη Ν. Υόρκη ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν την κάλυψη της πόλης με σήμα Wi-Fi και οι σκουπιδοτενεκέδες με Internet είναι μία από τις υποψήφιες ιδέες προς έγκριση από τον Δήμο της πόλης.

Οι σκουπιδοτενεκέδες στη Ν. Υόρκη απέχουν πολύ από να χαρακτηριστούν συμβατικοί και δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτούς που βλέπουμε γύρω μας. Στο πάνω μέρος τους διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες και χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια για να συμπιέσουν ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο τους ώστε να επιμηκύνουν τον χρόνο ανάμεσα στα αδειάσματα.

Οι σκουπιδοτενεκέδες με Wi-Fi έχουν προταθεί στο Δήμο της Ν. Υόρκης από την εταιρεία BigBelly. Αν το σχέδιο γίνει πραγματικότητα, η ταχύτητα πρόσβασης που θα υποστηρίζουν θα είναι 75Mbps – αρκετή για να υποστηρίζουν τις ανάγκες των περαστικών.
Δεν μπορούμε παρά να ονειρευτούμε το ίδιο να συμβαίνει σε πολείς της Ελλάδας. Επίσης, δεν μπορούμε να μην προσθέσουμε στο όνειρο τους δικούς μας σκουπιδοτενεκέδες με Internet να έχουν βανδαλιστεί μετά από ελάχιστες ημέρες ή να έχουν κλαπεί για να πουληθούν ως μέταλλο και ανταλλακτικά.

H φωτό ανήκει στον χρήστη Elvert Barnes στο Flickr.

trash-can-in_zfya

Πηγή:techsmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.