Η Google κέρδισε 65 δισεκ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

Ιλιγγιώδη άνοδο 16,3% κατέγραψαν την Παρασκευή οι μετοχές της Google, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αυξάνει την κεφαλαιακή του αξία κατά 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ώρες!

Η κεφαλαιοποίηση της Google εκτοξεύτηκε περίπου στα 470 δισεκ. δολάρια στο δείκτη Nasdaq της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας σε αξία μόνο την Apple.

Τα κέρδη της Google ήλθαν στον απόηχο των ιδιαίτερα θετικών ειδήσεων για την επισκεψιμότητα στο YouTube, που καταλάγιασε τις ανησυχίες για την σχεδιαζόμενη «εισβολή» της Facebook στο χώρο του online βίντεο.

Σαν μέτρο σύγκρισης, τα 65 δισεκ. δολάρια που κέρδισε η Google μέσα σε μια ημέρα ξεπερνούν την κεφαλαιοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin και είναι σχεδόν τριπλάσια από τη χρηματιστηριακή αξία της Twitter.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο στην ιστορία του Nasdaq, πίσω μόνο από τα 66 δισεκ., δολάρια που κέρδισε η εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων Cisco το 2000, στο μέσω της «φούσκας του διαδικτύου» που χτύπησε την αμερικανική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας FactSet.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.