Έρχεται η εφαρμογή δοκιμαστήριο εικονικής πραγματικότητας

Αποτέλεσμα εικόνας για changing rooms φθτθρεΈντονος φωτισμός, δυνατή μουσική, μεγάλες ουρές για τα δοκιμαστήρια και σκόνη. Την εμπειρία αυτή έχουν βιώσει όλοι όσοι έχουν προσπαθήσει να ψωνίσουν κάτι σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

Πολλές φορές, το χάος που επικρατεί στο χώρο των δοκιμαστηρίων κάνει πολλούς να... αποχωρούν, προτού καν έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ρούχα που είχαν διαλέξει.

Μια νέα εφαρμογή, που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης, θα μπορούσε να κάνει τον «εφιάλτη» αυτό... παρελθόν, επιτρέποντας στους χρήστες να «δοκιμάζουν» τα ρούχα που τους ενδιαφέρουν, χωρίς να χρειάζεται να βγουν καν από το σπίτι τους.

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, εργάζονται επάνω στη δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία –όπως ελπίζουν- θα βοηθήσει τους καταναλωτές (είτε online, είτε στα καταστήματα) να κάνουν τις αγορές τους πιο ευχάριστα και πιο εύκολα.

Η εφαρμογή θα δημιουργεί μια σύνθετη εικόνα της μορφής ενός ατόμου και θα του επιτρέπει να «δοκιμάζει» επάνω της διάφορα ρούχα.

Τον τελευταίο χρόνο ο επίκουρος καθηγητής Jian Zhang και ο καθηγητής Qiang Wu, συνεργάζονται με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei για την ανάπτυξη της εφαρμογής αυτής.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, παρότι έχουν αποκαλυφθεί λίγες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη εφαρμογή, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί τεχνολογία απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας –μια σύνθεση εικονικής και... αληθινής πραγματικότητας.

Πηγή:novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.